Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Sådan bevarer du effektiviteten, når du arbejder hjemme

Drømmer du om en ugentlig eller månedlig hjemmearbejdsdag? Men er du bekymret for, om du har den nødvendige disciplin til at kunne administrere det?

Så læs med her, hvor vi giver vores bedste tips til en god og effektiv arbejdsdag i stuen. En sådan handler i høj grad om disciplin, prioritering og ærlighed, men også at kunne holde de nødvendige pauser.

Hav en fast kontortid

Forsøg at have en fast struktur for de dage, hvor du arbejder hjemmefra. Hvis dine dage på kontoret er fra 8-16, så prøv så vidt muligt at køre samme interval derhjemme. Du vil opleve, at det er nemmere at være effektiv og produktiv på den led.

Det er dog vigtigt at sige, at en hjemmearbejdsdag er god, fordi en sådan netop giver dig frihed til at prioritere din tid. Du skal bare have dig det for øje, at arbejdstiden gerne afspejler din vanlige sådan totalt set.

Lav skemaer og prioriteringslister

De kan nemlig hjælpe dig til at bevare effektiviteten gennem hele arbejdsdagen. Der sker ofte det, at arbejde og fritid smelter sammen, når du ikke skal forlade dit hjemmemiljø for at tage hen på kontoret. Det bevirker nogle gange, at en opgave, der kan klares på en halv time måske strækker sig over længere tid, fordi du ikke føler noget hastværk.

Lav gerne lister eller skemaer for arbejdsdagen aftenen før. På den måde ved du lige, hvor du skal starte om morgenen og du kan komme produktivt fra start.

Hold pauser

Afsæt tid i løbet af dagen, hvor du ikke arbejder. Lav en kop kaffe, gå en tur eller tjek dine sociale medier som du ville gøre det i løbet af en normal arbejdsdag.

Selvom det måske kan føles lidt som dovenskab, så er det vigtigt, at du giver dig selv lidt tid til at koble af fra opgaverne i løbet af dagen. Det er faktisk med til at bevare din effektivitet og produktivitet.

Prioritér opgaver, der med fordel kan klares hjemmefra

Tænk strategisk i forhold til dine hjemmearbejdsdage. Du kan med fordel vælge at løse opgaver, der kræver ekstra koncentration, da du vil kunne sidde helt uforstyret og klare dem i dit eget tempo.

Hvis du gør det vil du ikke bare føle dig mere effektiv, du vil også værdsætte at komme tilbage til kontoret og dine kolleger i langt højere grad. Da vil du nemlig have overskud.  

Fortæl om din intention med dagen

Sørg for at stille dig selv til regnskab over for andre. Har du fortalt din chef eller kolleger, hvad du agter at få ud af din hjemmearbejdsdag, ja så er sandsynligheden for, at du når i mål meget højere.

Stil derfor andre i udsigt, hvad de kan forvente, at du møder ind med. Hvis du endda formår at tilrettelægge dagen godt i forhold til, hvad du faktisk kan nå, så vil du også opleve, at du kan holde fyraften med ekstra god samvittighed.

Senest opdateret: 14 mar 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2015

Efteruddannelse på de bedste arbejdspladser

Danmarks bedste arbejdspladser er fundet. 127 virksomheder har deltaget i processen. Det er organisationen Great Places to Work®, der for 15. år i træk har kåret Danmarks bedste arbejdspladser. Vi har talt med nogle af vinderne for at finde ud af, hvordan de arbejder med efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Læs mere
Sidst opdateret 29-05-2019

Diversitet er vejen til virksomhedens overlevelse

I mange år har det handlet om kulturer der mødes, men der er sket et skift. Et skift der kræver at virksomhederne i langt højere grad kigger på diversiteten blandt deres medarbejdere, hvis de vil overleve.

Læs mere
Sidst opdateret 11-04-2019

De bedste energizers

Savner du inspiration til hvordan du skal ryste møde- eller kursusdeltagere sammen? Eller er jeres arbejdspalds mestre i at holde marathonmøder, med sovende ben og dårligt indeklima som resultat? Så dyk ned i vores lille samling af de bedste energizers og icebreakers, og spark lidt liv ind i mødelokalet, få smilet frem, og lær noget nyt om dine kollegaer, 

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Guide til førstehjælpskursus

Hvis man har stået i den situation, hvor en person falder om i nærheden af en selv, og personen bliver reddet af forbipasserende, så kan man kun forestille sig, hvilke tanker der er faret igennem ens hoved; hvad kunne man selv have gjort?

Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!