Der skal du tage et kursus i projektledelse
25 jan 2023

Derfor skal du tage et kursus i projektledelse

Et kursus i projektledelse giver dig større overblik og klæder dig på til at kunne tage kontrol over diverse projekter i dit daglige arbejde. Du lærer at forstå projektets kompleksitet og få overblik over relevante interessenter og risici. Derudover lærer du også at håndtere de ændringer, der måtte komme undervejs. Med grundlæggende projektværktøjer og projektmodeller, kan du udarbejde en plan, der gør det muligt at få succes med projektet.

Pernille Gravesen, der til daglig arbejder som Online Manager for Stofa har taget et projektlederkursus hos Projectia. Pernille har taget kurset med ønske om at udvide sine kompetencer og arbejde mere effektivt i hverdagen.


Hvorfor valgte du at tage projektlederkurset?

Når man har en dagligdag, der primært består større og mindre projekter, er det essentielt at have en veludrustet projektlederværktøjskasse, for at kunne arbejde effektivt og undgå nogle af de faldgrupper, man ofte rammer, når det skal gå stærkt. Jeg havde et ønske om at tage en projektlederuddannelse, som en del af min kompetenceudvikling.

Var kurset det, du havde forventet?

Uddannelsen var meget mere end forventet. Det var et meget intensivt forløb, men både indhold og form gjorde, at jeg både fik en teoretisk og praktisk indføring i de essentielle projektleder-redskaber. Vigtigst af alt, gik jeg derfra med et klart billede af et projektforløb, og en erkendelse af, hvordan jeg fremadrettet kan optimere mit daglige arbejde. 

Føler du dig mere kompetent efter forløbet?

Helt sikkert. Jeg er mere rustet til at få stillet de rigtige spørgsmål til de rigtige mennesker, indhente den nødvendige viden, sikre en løbende forventningsafstemning og sidst, men ikke mindst, planlægning. 

Kan du bruge din nye viden i praksis på dit arbejde?

Ja, jeg bruger den hver dag både i og udenfor projektregi. For udover planlægningen og gennemførelsen af projekter, kan jeg bruge projektledermetoderne til at lede mig selv i pressede situationer. Det betyder, at jeg er blevet bedre til at lave nogle benhårde prioriteringer, fastholde fokus og dermed undgå situationer, der kan føre til stress.

Hvad er det bedste ved kurset?

Udover indholdet – var det helt sikkert formen. Det er en meget involverende undervisningsform, der læner sig op af de situationer, man reelt kommer ud for.

Hvad er dit bedste råd til personer, der er interesserede i at tage et kursus inden for projektledelse hos Projectia?

Alle kan bruge en projektlederuddannelse. Der er selvfølgelig noget teoretisk materiale, som er med til at danne et nødvendigt vidensfundament, men i bund og grund består projektledelse af nogle grundlæggende metoder, der kan give dig et professionelt og personligt kompetenceløft.

Find et kursus, der passer til dine præferencer!

Pernille har taget projektlederkurset hos Projectia, der målrettet arbejder med at hjælpe virksomheder og organisationer med at blive effektive i projektledelse. Forløbet skræddersyes til din virksomhed efter type og behov.

Find et kursus inden for projektledelse

Senest opdateret: 25 jan 2023

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-12-2021

Interview om følelsesmæssig intelligens

Der er i stigende grad fokus på følelsesmæssig intelligens på arbejdsmarkedet. Arbejdsgivere efterspørger følelsesmæssigt intelligente kandidater med forståelse for andre mennesker og evnen til at håndtere konflikter og vanskelige situationer. Vi har interviewet Sebastian Nybo, der er anerkendt forfatter, erhvervspsykologisk rådgiver og underviser.

Læs mere
Sidst opdateret 26-01-2023

Sådan ser Cphbusiness på strategisk ledelse

Mange har ambitioner om at blive leder, eller en del af ledelsen, i deres nuværende eller kommende arbejde. Dette kan dog være en hård konkurrence og man kommer ikke sådan uden videre sovende eller sløvt valsende op igennem systemet. Derfor kan man med god grund efteruddanne sig i den rigtige retning, og måske komme et skridt foran alle de andre.

Læs mere
Sidst opdateret 27-05-2020

10 gode grunde til at tage en projektlederuddannelse

Øg din værdi på arbejdsmarkedet og modtag de rette redskaber til at lede succesfulde projekter. Fordelene ved en projektlederuddannelse er mange. Her er 10 af dem. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-06-2020

COVID-19 stiller nye krav til fremtidens ledere

Tusindvis af medarbejdere har været hjemsendt siden marts 2020, da regeringen valgte at lukke Danmark ned. Nu hvor genåbningen så småt er i gang, begynder medarbejderne efterhånden at vende tilbage til kontoret og den normale arbejdsgang - men formentlig ikke som de kendte den før COVID-19. 

Læs mere