AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser

§-17 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejs/term

Længde
1 dag
Pris
134 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Længde
1 dag
Pris
134 DKK ekskl. moms
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om kurset

Hvorfor vælge TEC?

Certifikater, opkvalificering og efteruddannelse i moderne rammer – vi bygger og renoverer

+300 kurser i et stærkt studiemiljø

+30 tekniske erhvervsuddannelser fra IT-programmering til rengøring

Kursusbeskrivelse

§-17 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejs/term 

På § 17-kurset får du kendskab til Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring (plasmaskæring, laserskæring og flammeskæring).

Indhold på kurset

Deltagerne har kendskab til relevante arbejdsmiljøpåvirkninger, sundhedsrisici og foranstaltninger ved svejsning og termisk skæring (plasmaskæring, laserskæring og flammeskæring), herunder kravene i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1795 af 18. december 2015 om foranstaltninger til forebyggelse af kræftrisikoen ved arbejde med stoffer og materialer.

Deltagerne har teoretisk viden om arbejdsmiljømæssige forhold, regler og krav, der har betydning ved svejsning og termisk skæring samt slibning i tilknytning hertil, på følgende områder:  

  • Luftforurening ved svejsning, termisk skæring og slibning, herunder: Røg, støv og gasarter ·  Forureningens art og mængde, afhængig af proces. 
  • Sundhedsrisici ved luftforurening, herunder: Irritation af luftveje og hud ·  Kronisk bronkitis ·  Astma ·  Manganisme ·  Kræft ·  Reproduktionsskader ·  Allergi ·  Grænseværdier ·  Anmeldelse af arbejdsbetingede lidelser og skader.
  • Foranstaltninger til forureningsbekæmpelse, herunder: ·  Regler for ventilation ¿ punkt-, proces- og rumventilation ·  Udformning, brug og vedligeholdelse af punkt- og procesudsugning ·  Substitution ·  Regler for brug af åndedrætsværn.  
  • Optisk stråling, herunder: Risici for skader på øjne og hud ·  Personlige værnemidler i form af øjenværn, handsker m.v.  
  • Personlige værnemidler - generelt ·  Øjenværn ·  Høreværn ·  Brug af åndedrætsværn ·  Handsker ·  Skødeskind ·  Beskyttelsesærmer ·  Beskyttelsesfodtøj
  • El sikkerhed, herunder: ·  El-risici ved svejsning samt plasma- og laserskæring ·  Regler for svejseudstyr samt plasma- og laserskæreanlæg.
  • Særlige arbejdspladsforanstaltninger, herunder: Kræftbekendtgørelsens krav til arbejdspladsforanstaltninger - herunder afgrænsning og mærkning med skilte samt ryge- og spiseforhold ·  Forholdsregler ved arbejde i lukkede rum · Sidemandseffekt ·  Opbevaring af personlige værnemidler ·  Sikkerhedsorganisationen i virksomheden   I forbindelse med punkt 3, 5 og 7 skal der indgå demonstration.

Fag til kurset

Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejsning/termisk

Skolefagkode: 44530
Varighed: 1 dag
Timer per dag: 7,4

Forudsætninger

Deltageren skal kunne forstå dansk på niveau med 9. klasses dansk.

Målgruppe

Ufaglærte og faglærte. Uddannelsen er lovpligtig i henhold til Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1795 af 18. december 2015 om foranstaltninger til forebyggelse af kræftrisikoen ved arbejde med stoffer og materialer.

Video

Pris

Pris for deltagelse pr. person 134,00 DKK

Pris for ledige og for deltagere uden for AMU-målgruppe 855,85 DKK

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om §-17 Arbejdsmiljø og sikkerhed, svejs/term
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Technical Education Copenhagen (TEC)
Stæhr Johansens Vej 7
2000 Frederiksberg

Er du på udkig efter nye kompetencer og viden inden for din branche? Vælg mellem mere end 300 kurser og efteruddannelse til faglærte, ufaglærte og ledige. Vi har kurser i hele København. På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret