Den nye Neuropædagogik

Ligeværd, i Hinnerup (+2 lokationer)
Længde
3 dage
Pris
7.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
10 oktober, 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
3 dage
Pris
7.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
10 oktober, 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

10 oktober, 2024

 • Holdundervisning
 • Brenderup

25 marts, 2025

 • Holdundervisning
 • Sjælland
 • Dansk

Kursusbeskrivelse

Den nye Neuropædagogik

Styrk din viden om børn og unges neuroprofiler og hjælp dem til bedre trivsel med Ligeværds nye uddannelse i "Den nye neuropædagogik". Uddannelsen er udviklet i samarbejde med psykolog Kirsten Callesen, som også underviser på uddannelsen. 

Uddannelsen består af tre moduler over tre dage med fokus på børn og unges neuroprofiler i et samfund med stigende krav til akademisk formåen og tilpasningsevne. Summen af mange børn og unges udfordringer påvirker dem i en grad, så de udvikler belastningsreaktioner – herunder angst, depression, lavt selvværd og afmagtsfølelser. Samtidig ses en stigning af elever med autisme og/eller ADHD-diagnoser. De kan have svært ved at føle sig forstået og inkluderet i den almene folkeskole. Alle moduler tager afsæt i den mest relevante viden vedrørende psykologiske, undervisningsmæssige og diagnosefaglige teorier. Det hele bliver formidlet på en kreativ og interaktiv måde.

Hvorfor er denne uddannelse vigtig?

Gennem de seneste 10-15 år har Folkeskolen som læringsplatform vist sig at være for snæver for mange børn og unge. Dette afspejles i det eksplosive ufrivillige skolefravær over hele landet. En forudsætning for at skabe et godt læringsmiljø er, at eleverne føler sig trygge, og at deres hverdag er meningsfuld. På uddannelsen Den nye neuropædagogik er fokus netop på, at deltagerne får viden om børns nye neuroprofiler, så man forstår hvordan og hvorfor eleverne reagerer så markant anderledes end tidligere, og hvilke strategier man skal gøre brug af, så eleverne kommer i trivsel og bliver læringsparate i de rigtige læringsmiljøer.

Dit udbytte

Når du har gennemført de tre moduler, har du styrket din viden om børn og unges neuroprofiler, og du er i stand til at:

 • Forstå hvordan hjernen og nervesystemet er en del af et menneskes identitet og selvopfattelse, samt bruge denne viden i selvforståelsessamtaler med studerende/elever med særlige behov.
 • Bruge konkrete strategier i hverdagen, som øger de vigtige signalstoffer (dopamin, serotonin, endorfiner og oxytocin), som styrer hjernens processer og energisystemer.
 • Få et klart indblik i, hvad neurodiversitet og neurodivergens betyder, samt få en præcis forståelse for, hvilke typiske diagnoser som anvendes mest i dag, som fx autisme, ADHD/ADD, angst, depression, spiseforstyrrelse, OCD samt ekstrem kravundgående adfærd.
 • Bruge viden om neurodiversitet i hverdagen med fokus på strategier, som afhjælper både studerende/elever og fagpersoner. Du vil blive indført i en række metoder, som hjælper med at støtte og kompensere for de udfordringer, som mange neurodivergente personer oplever.
 • Få et dybere kendskab til hvad belastningsreaktioner og traumetilstande egentlig er. Gennem de senere år har vi set en stigning i mistrivsel og nogle gange skolevægring hos mange studerende/elever. Kurset vil have fokus på årsagerne til denne mistrivsel samt komme med løsninger på, hvordan trivslen kan komme i fokus.
 • Få en palette af strategier til at støtte samtaler og øge selvindsigt hos de studerende/elever, som du har en relation til. Det indbefatter strategier til at afhjælpe belastningstilstande, samt kognitive værktøjer som på en kreativ måde vil støtte den unges identitet og selvopfattelse.

Målgruppe

Uddannelsen er rettet mod medarbejdere på STU-steder, specialefterskoler og folkeskoler. Den er også meget relevant for PPR-kontorer, socialrådgivere
og psykiatrien. Andre med interesse i at uddanne sig i Den Nye Neuropædagogik er også velkomne. Uddannelsen er tiltænkt hele medarbejdergruppen, så der kan arbejdes ud fra et fælles grundlag.

Eksamen og diplom

Når du har gennemført de tre moduler, har du mulighed for at deltage i en specialiseringsuddannelse. Her er det overordnede mål at kunne forstå og formidle Den Nye Neuropædagogik, så du kan blive instruktør og supervisere internt. Specialiseringsuddannelsen er et ”Teacher Training” program med udgangspunkt i Den Nye Neuropædagogik udviklet af psykolog Kirsten Callesen.

Pris

Medlem af Ligeværd Fagligt Forum: 5.200 kr.


Ikke medlem af Ligeværd Fagligt Forum: 7.000 kr.


Beløbet er ikke momspligtigt. Priserne er inkl. forplejning og
kursusmateriale.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Den nye Neuropædagogik
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Ligeværd
Evald Krogs Gade 14C
8000 Århus

Velkommen til ligeværd

Vi er et foreningsfællesskab, der hjælper børn, unge og voksne med særlige behov. Vi har tre foreninger, du kan blive medlem af eller støtte økonomisk. Ligeværd er et fællesskab bestående af 3 organisationer, der på hver deres måde, arbejder for at...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret