XML

Bliv en ægte data-haj. XML, eller Extensible Markup Language, er et markup language eller markeringssprog ligesom HTML. Derfor finder du også kurser både for nybegyndere og øvet herunder.
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Populære steder

XML – del informationer og data

XML er forkortelsen af Extensible Markup Language, et programmeringssprog, der gør det muligt at dele informationer mellem personer og systemer både offline og online.

Eksempler på en XML løsning er fx, hvis to programmører bliver enige om en standard måde, at beskrive oplysninger om et computerprodukt (processorhastighed, hukommelse størrelse osv. ), og derefter beskrive produktinformationen med XML.

Ved at skabe en standard for beskrivelsen af data, gør det, det muligt for programmørerne at bygge applikationer og programmer, ved at udveksle data via XML.

XML er også kendt som et markup language, ligesom HTML, der er dog stor forskel på, hvad man bruger de to sprog til. Hvor HTML bliver brugt til at bygge en hjemmesidestruktur op, gør XML det muligt at dele data. Både XML og HTML indeholder tegnsymboler til at beskrive indholdet af filen – forskellen ligger dog i at HTML beskriver indholdet af siden med fokus på struktur, hvor XML forsøger at beskrive indholdet af filen i forhold til den data den indeholder.

Hvordan fungerer XML?

I XML laver du dine egne tags og propper data ind imellem disse. Fx: <modelnummer>74737623BXT</modelnummer>.  På den måde kan du selv definere tags, og dermed meget præcis angive hvilke informationer din XML fil skal indeholde.

XML bruges ofte til bl.a. RSS feeds, men også til at sende informationer mellem virksomheders IT systemer. Mange større virksomheder bruger XML til at sende data mellem deres systemer. XML både skrives og redigeres i et almindeligt tekstbehandlingsprogram som Notepad, Atom, Netbeans eller Dreamwever. ’

Tag et XML kursus

Du kan finde kurser der giver dig det basale niveau til at forstå og bruge XML. Ofte forudsætter kurserne ikke at du har kendskab til XML i forvejen, men det kan være en stor fordel hvis du har styr på det mest basale HTML.

Det er en rigtig god ide at lærer XML hvis du har et ønske om at arbejde inden for IT; eller vil uddanne dig som fx datamatiker. På et kursus får du en solid introduktion til XML, hvad man benytter det til og hvordan de forskellige XML-relaterede teknologier fungerer. XML er et ekstremt udbredt sprog til at strukturere, transportere, og gemme data. De fleste har glæde af et vist kendskab til de forskellige teknolgier knyttet til XML.

Gennem teori og øvelser får du opbygget en god forståelse for, hvad man benytter XML til, og hvordan de forskellige XML-relaterede teknologier fungerer. Ofte vil du finde, at XML kurser er beregnet til udviklere, projektledere, arkitekter og andre, som ønsker at opbygge XML filer og transformere data.