Trivsel

Stil skarpt på trivsel og arbejdsmiljø

Få viden om din egen og kollegiernes trivsel, og bliv klogere på, hvilke faktorer der spiller ind på trivsel og psykiske arbejdsmiljø. Find og sammenlign relevante kurser i oversigten nedenfor.
Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Stil skarpt på trivsel og arbejdsmiljø - bliv klogere på de afgørende faktorer her

Kravene til den almene virksomhed i dag er mange; der skal produceres mere, der skal bruges færre penge og produceres mere på samme tid, kvaliteten af arbejdet skal øges konstant og sidst, men ikke mindst, skal medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde øges. Til tider kan det virke som en helt uoverskuelig og urealistisk opgave. Af samme årsag. kan et kursus indenfor trivsel og arbejdsmiljø være relevant for dig, uanset hvilken rolle du har i virksomheden. Trivsel er en afgørende faktor i relation til effektivitet og den generelle arbejdsmorale. Er du interesseret i at få et indblik indenfor trivsel og arbejdsmiljø, kan du med fordel læse videre og se udvalget her på siden. 

Hvorfor tage et kursus indenfor trivsel og arbejdsmiljø?

Hvis medarbejderne oplever gensidig tillid til hinanden og til ledelsen og de føler, at de bliver retfærdigt behandlet, så er de bedre til at samarbejde. Uanset hvilken type arbejde der er tale om, så er et godt samarbejde afgørende for, at der produceres meget og at der arbejdes effektivt. Ved styrkelse af sammenholdet, øges sandsynligheden også for, at du og dine kolleger møder mere engageret på arbejde.

Den psykiske trivsel på arbejdspladsen afhænger af flere faktorer, men iblandt disse er  arbejdsmiljø, konflikthåndtering og forandringer (internt såvel som eksternt). Hermed er en afgørende faktor der bidrager positivt til vores trivsel den indflydelse der opleves på arbejdspladsen. Derudover har det også en betydning om der kan ses en mening med arbejdet og om der opleves en retfærdig belønning. Et godt samarbejde indebærer altså en passende balance mellem krav og ressourcer for at undgå udbrændthed og manglende motivation.

Indhold på et kursus indenfor trivsel og arbejdsmiljø

Med forbehold for, at alle kursers indhold varierer fra udbyder til udbyder, kan følgende områder være en del af fokuspunkterne:

  • Du lærer at skabe handlekraft og engagement samt at sætte fokus på medarbejdernes styrker i arbejdsmæssige sammenhænge
  • Du bliver kvalificeret til at kunne anvende styrkebaseret ledelse 
  • Du får en grundig teoretisk og praktisk introduktion til ledelsespsykologiens mange områder, eksempelvis udvikling, trivsel og engagement
  • Du opnår viden omkring konflikters udvikling og konfliktforståelse
  • Forandringer på arbejdspladsen

Med et kursus indenfor trivsel lærer du altså at spotte mistrivsel og får værktøjerne til at sætte ind med den rette handling. Endvidere giver et kursus indenfor trivsel og arbejdsglæde giver dig metoder til at forstå og bringe psykologiske styrker og ressourcer i spil, således at der kan performes bedre og i højere grad håndtere eventuelt arbejdspres.

Vigtigt at huske

Til sidst kan trivsel være mange ting og bør opfattes som forskellige ting alt afhængig af hvem der er tale om. Herudover er trivsel og de konkrete behov der medfølger også faktorer der kan ændre sig løbende på arbejdspladsen. Af den grund er det af afgørende betydning, at forstå vigtigheden af trivsel samt at opbygge en værktøjskasse der kan benyttes efter behov. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier
AKT