Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-10 af 10
 

Tegnsætning

Få styr på dine kommaer med et tegnsætningskursus

Der kan være flere årsager til, at du ønsker at tage et kursus i tegnsætning. Du skal måske producere skriftligt indhold i forbindelse med dit arbejde, hvor det er vigtigt, at der er helt styr på den grammatiske tegnsætning? Eller måske har du længe haft svært ved de grundlæggende tegnsætningsregler og vil gerne forstå dem én gang for alle? 

Der er et stort udbud af tegnsætningskurser rundt om i Danmark, og der er derfor rig mulighed for, at du kan finde et kursus, der passer til dine behov - hvad end du leder efter et grundlæggende eller udvidet kursus i tegnsætning.

Dit udbytte med et kursus i tegnsætning

Med et tegnsætningskursus får du styr på de grundlæggende regler inden for grammatik, stavning og kommatering. Du bliver i stand til at gennemskue sproglige fejl og undgå typiske faldgrupper. 

Med et kursus i tegnsætning bliver du: 

  • Markant bedre til dansk retskrivning og tegnsætning
  • I stand til at formidle klare og fejlfri budskaber
  • Sikker i din skriftlige kommunikation, så du kan udtrykke dig med større sikkerhed

Samtidig får din virksomhed og arbejdsplads også et stort udbytte ved, at du tager et kursus i tegnsætning, da du fremover vil fremstå mere sikker og professionel i din kommunikation til kunder, kollegaer andre interessenter. Du vil formentlig også opleve en større lyst til at påtage dig flere skriftlige kommunikationsopgaver, fordi du har udviklet en større glæde og sikkerhed i din skriveproces - som også vil være en bonus på arbejdspladsen.

Du kan samtidig lettere spotte sproglige og grammatiske fejl, og på den måde kan du også være med til gennemgå det skriftlige materiale, der bliver sendt ud af huset - f.eks. artikler eller tekster til jeres hjemmeside. 

Indhold på tegnsætningskurset 

Det er forskelligt, hvad du kommer igennem af indhold på dit tegnsætningskursus afhængig af, hvilken kursustype og kursusudbyder du vælger. Typisk vil du dog blive undervist i følgende emner på et tegnsætningskursus: 

  • Grundlæggende sætningsforståelse
  • Basal kommatering
  • Forskellige former for kommatering - f.eks. startkomma, pausekomma og grammatisk komma 
  • Hoved- og ledsætninger
  • Huskeregler til brug af punktum, kolon og semikolon, udråbstegn, tankestreg, spørgsmålstegn og anførselstegn

Alt i alt udvikler du en alsidig værktøjskasse med de vigtigste huskeregler inden for grammatisk tegnsætning og kommatering, så du kan undgå at havne i de typiske faldgruber, når du fremover skal producere skriftligt indhold og tekstmateriale. 

Hvem henvender et tegnsætningskursus sig til?

Tegnsætningskurser henvender sig til alle, der har brug for hjælp og ekstra træning i grundlæggende tegnsætning og kommatering. Der findes et stort udbud af kurser i tegnsætning, og du kan lede efter det kursus, der passer bedst til det, du søger. 

På kurserne kan du, overfor din underviser, også give udtryk for, hvis du ønsker at gennemgå og træne bestemte øvelser. På den måde har du mulighed for at arbejde med præcis det, du har særligt brug for. 

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Gitte Breum, Mad & Måltider, Ode...

"Kvaliteten på MasterClassen er 10 ud af 10."

Læs mere
Kvalitet, troværdighed, indsigt
Novozymes har samarbejdet med MBK i 4 år

I Novozymes har vi med stort udbytte gjort brug af MBK’s kursustilbud - et samarbejde der nu har varet i mere end 4 år.

MBK har en unik evne til at kombinere en stor faglig indsigt med et motiverende pædagogisk setup og ikke mindst et smittende engagement hos underviserne ... 

Læs mere
Positiv og lærerig oplevelse

Københavns Kommune, Bettina Hendriksen: ”Der var energi og drive over hele linjen, og det var en positiv og lærerig oplevelse. Jeg vil uden tvivl kunne bruge min viden til at undgå konflikter, når jeg kan fornemme at en kommunikation er ved at gå galt.”

Læs mere
Birgitte Fogelberg Sommer, Colop...

"Kurset var af super kvalitet."

Læs mere