Lovpligtige kurser

Bliv certificeret

Udfører du arbejde der kræver et lovpligtigt kursus? Der er en række forskellige brancher, hvor nogle kurser er krævet for at arbejdet kan udføres. Det kan blandt andet være inden for arbejdet med arbejdsmiljø, transport eller sikkerhed.
Viser 1-20 af 312
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 312
1
2
3
4
...
16

Tag et lovpligtigt kursus

Lovpligtige kurser findes indenfor mange forskellige erhverv. Derfor er det altid vigtigt at du tjekker, hvilke typer af lovpligtige kurser, der findes indenfor dit fag-felt, og hvorvidt du har brug for kurset. Det er altid dig selv, der skal sørge for, at du er up to date med dine kurser, og at de stadig er gældende. Husk derfor at tjekke hvilke lovkrav der findes indenfor dit fag.  

Hygiejne

Hvilke typer lovpligtige kurser findes der?

Lovkrav om forskellige typer af kurser findes indenfor mange typer af fag. Typisk finder du lovpligtige kurser i dit fag, hvis du arbejder med noget, der kan være farligt for dig selv eller andre, som hvis du f.eks. arbejder med brandfarligt materiale eller transport af andre.

Fag hvor du finder lovpligtige kurser:

  • Transport og logistik
  • Bygge og anlæg
  • Gartneri/Landbrug
  • Svejsning
  • Arbejdsmiljø
  • Hygiejne
  • Kran og gaffeltruck
  • Arbejde med plast eller isolering

En god ide, er at tage fat i sin faglige forening, som højst sandsynligt er up-to-date med de nyeste lovkrav, eller spørge sin virksomhed hvis man er i tvivl.

Hvor kan jeg tage de lovpligtige kurser?

Flere af de lovpligtige kurser kan tages som AMU-kurser. Derudover er der flere private aktører, som har kurserne. Specielt arbejdsmiljøuddannelsen finder du ved mange private aktører. De fleste af de lovpligtige kurser, bliver afholdt over hele landet i de større byer. Det bør derfor være nemt at både finde, og komme til et lovpligtigt kursus, da det netop er vigtigt, at man kan tage kurset før jobbet starter.

Hvor længe gælder et lovpligtigt kursus?

Flere af de lovpligtige kurser har regler for længe certifikatet gælder. Derfor er det vigtigt, at du først og fremmest er opmærksom på hvor længe dit certifikat gælder, og derudover husker at forny det, hvis du stadig udfører med samme type arbejde. Det gælder for eksempel kurser i stilladsarbejde som holder henholdsvis 3 og 5 år. Andre kursusbeviser, som f.eks. hygiejnebevist, holder for evigt. Her kan det dog stadig være brugbart at tage kurset igen efter nogle år, da der hele tiden kommer ny viden på området. Hvis man har et bevis, som holder altid, behøver man ikke tage afslutningsprøven igen, fordi man allerede har beviset.  

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen