Find det rette polsk kursus for dig

Lær at tale flydende polsk

Går du og drømmer om at tale flydende polsk og kunne kommunikere på lige niveau med polakker? Ved at tage et sprog kursus i polsk lærer du at skrive og tale sproget flydende. 
Viser 1-3 af 3
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-3 af 3

Tag et kursus i polsk og lær at tale flydende polsk

Går du og drømmer om at lære at tale flydende polsk, enten på grund af et rejse mål, eller fordi din virksomhed netop har fået en polsk afdeling eller polske kunder? Ved at tage et kursus i polsk lærer du at tale og skrive polsk, så du kan kommunikere ligeværdigt med dine polske samarbejdspartnere eller kunder. Det polske sprog tales af 38 millioner polakker og er det sjette største sprog i EU.

Sprogkurserne er fleksible og bliver tilpasset netop dit niveau. Derudover er det også muligt at vælge mellem holdundervisning, for eksempel hvis I er flere fra din virksomhed som skal lære at tale flydende polsk, eller eneundervisning, som giver dig det optimale udbytte. 

Lær at tale og skrive flydende polsk

Det talte polske sprog

Der findes mange dialekter i det polske sprog, men med tiden er det blevet mere og mere homogeniseret. Dialekterne kan opdeles i fem gamle stammeopdelinger:

 • Schlesisk
 • Storpolsk
 • Lillepolsk
 • Masovisk 
 • Lviv

Polakkerne er også kendte for at tale lige så hurtigt som danskere, hvilket gør det en del sværer at forstå. Lydene er også meget anderledes end det danske, og det vil derfor tage et stykke tid inden det er muligt at identificere ord i en sætning. 

Folk fra Slovakiet og polakker forstår hinanden forholdsvist godt, men som dansker vil det først være efter at man har vænnet sig til lydsystemet af det polske sprog, at man vil kunne identificere ord af engelsk, tysk og latinsk.

Udtalen af vokaler og konsonanter er ikke så forskellig fra det danske sprog igen, men udtalen af hele ord er meget forskellig fra det danske ord. Det er derfor super vigtigt at tage et sprogkursus i polsk, idet du lærer den rette tunge- og mundstilling, som lærerbøger ikke kan lære dig. 

Det er meget forskelligt fra land til land om man tiltaler personer ved "du" eller "de". I polen er det kotume at man tiltaler sine sine lærer, chefer og ældre ved "De", idet det viser en form for hierarki som værdsættes i det polske samfund. Man bruger "du" når man taler med sine venner, familie og ligeværdige arbejdskollegaer. 

Det skrevne polske sprog

Polen har sit eget sprog, nemlig polsk, som er et af de vestslaviske sprog og ligger sig tæt på af tjekkisk, slovakisk og sorbisk. Følgende fællestræk kan identificeres ved de slaviske sprog:

 • Endelserne på navneord, adjektiver og stedord ændres ift. kasus
 • Opdeling af hunkøn, hankøn og intetkøn
 • To slags udsagnsord, hvor den ene er "udført" og den anden er "uafsluttet"

Hankønsord vil oftest ende på en konsonant, hunkønsord vil oftest ende på -a og intetkønsord vil oftest ende på -o, -e, -ę eller –um. Datidsverber opdeles også i køn. 

Kaussystemet kan være en del mere komplekst at forstå, idet reglerne for ordstillingen er en del mere løs end det er i det danske sprog. Der findes følgende opdeling af kasus:

 • Mianownik: nominativ
 • Dopelniacz: genitiv
 • Biernik: akkusativ
 • Narzednik: instrumentalis
 • Miejscownik: lokativ
 • Celownik: dativ
 • Wolacz: vokativ

I forhold til udsagnsord er der tre tider: nutid, datid og fremtid, samt nogle undtagelser, men overordnet set burde man som dansker ikke have de store problemer ved at forstå verberne og dets tider. 

Derudover har det polske sprog mange internationale ord ligesom det danske, og mange af de polske ord stammer fra latin. Det er derfor en del lettere at lære det skrevne sprog end det talte, idet man vil kunne identificere internationale og latinske ord, som også findes i det danske sprog. Det siges også, at når man først har lært lydene i alfabetet, så er det meget nemmere at forstå det skriftlige sprog, da det er meget lydret. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen