KMO kursus

Udforsk mulighederne for et køleteknisk kursus her

Leder du efter et køleteknisk kursus? På denne side giver vi dig et overblik over relevante KMO kurser. Søg og filtrer i listen herunder, hvorefter du kan klikke dig ind og læse mere om det enkelte kursus.
Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Styrk din faglighed

Køletekniske kurser spiller en afgørende rolle, når fagfolk inden for kølebranchen står overfor valg af efter- og videreuddannelse, og de skal sikre sig, at de er i besiddelse af de nødvendige kompetencer. 

Hvad er KMO?

KMO er en forkortelse for Kølebranchens Miljøordning. Alle der arbejder med at servicere køleanlæg og varmepumper, der indeholder 0-2,5 kg HFC-kølemiddel, skal være uddannede til dette og være i besiddelse af et personligt Kategori II certifikat og en Kategori II-autorisation. Og det er her, KMO kommer ind i billedet.

Kølebranchens Miljøordning (KMO) godkender nemlig de kursussteder/skoler, der udbyder uddannelser inden for kølebranchen. Dette kan være væsentligt for dig at holde øje med, da et kursuscertifikat fra et kursussted, der er godkendt og registreret af KMO, normalt vil blive accepteret som kvalificerende til en KMO-godkendelse.

KMO-godkendelse

KMO giver nemlig såkaldte KMO-godkendelser til firmaer, og en betingelse for denne godkendelse er, at firmaet, som søger godkendelse, har mindst én person ansat, som har teoretisk viden om miljørigtig håndtering af kølemidler, og at firmaet har det nødvendige udstyr for at denne håndtering kan foretages. Derudover er det som sagt en forudsætning, at alle, der arbejder med kølemidler, skal have en personlig godkendelse i form af et KMO bevis/et KMO certifikat.

På KMO's hjemmeside finder du en liste over godkendte uddannelsessteder.

Find dit KMO kursus i dag

Når det kommer til KMO kurser har du forskellige muligheder. Dit valg afhænger naturligvis af, hvad du er ude efter. Et køleteknisk kursus kan enten tages som Kategori I eller Kategori II.

 • Kategori I (KAT I)
  Til arbejde med kølemiddelfyldninger over 2,5 kg.
  (kølemiddel i køleanlæg, varmepumper og airconditionanlæg)

 • Kategori II (KAT II)
  Til arbejde med kølemiddelfyldninger under 2,5 kg.
  (kølemiddel i køleanlæg og varmepumper og airconditionanlæg).

Varigheden af kurset varierer, og kommer således an på dit valg af KMO kursus.

Målgruppen for et KMO kursus

Kurserne henvender sig især til elektrikere og andre med en erhvervsuddannelse inden for vvs-energiområdet. Du kan for eksempel arbejde i El- og VVS branchen, en installationsvirksomhed, der sælger, installerer og/eller servicerer aircondition og køle- og varmepumpeanlæg.

Udbytte med et køleteknisk kursus

Når du er færdig med dit køleteknisk kursus vil du blandt andet have opnået viden om:

 • Varmepumpe/klimaanlæg med køling
 • Fejlsøgning
 • Direkte lækagesøgning på anlæg
 • Regler og lovkrav til håndtering af kølemidler
 • Nødvendigt værktøj ved arbejde med køleinstallationer
 • Montage og installation
 • Og meget meget mere.

Med andre ord får du her et grundigt kursus, hvor du får en god allround viden om arbejdet med kølemiddel i køleanlæg, varmepumper og airconditionanlæg.

Derudover opnår du forståelse for den nødvendige sikkerhed, der er forbundet med arbejdet med kølemiddel, som typisk kaldes HFC-gasser. Disse kan have en skadelig indvirkning på miljøet og atmosfæren, hvorfor det er væsentligt, at du lærer, hvordan du håndterer stoffet.

Udforsk dine muligheder for et KMO kursus

Lyder et KMO kursus om vejen frem for dig? Find dit køleteknisk kursus i listen herover og klik ind og læs mere om kurset. Her kan du også rette henvendelse til udbyderen, hvis du har nogle former for spørgsmål til kurset.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen