Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Handicapchauffør

Bliv handicapchauffør og hjælp handicappede fra A-B

Med uddannelsen til chauffør til flex- og sygetransport vil du kunne få et arbejde som handicapchauffør. Som handicapchauffør består dit arbejde i at transportere syge og handicappede fra A-B på en nem og komfortabel måde, da de ikke er i stand til at transportere sig selv lange distancer.

Som handicapchauffør er det særligt vigtigt, at du er opmærksom og hensynsfuld overfor dine passagerer.

Hvordan er uddannelsen bygget op?

For at få et job som handicapchauffør/chauffør til flex- og sygetransport, skal du tage en række BAB-kurser. Derudover skal du have et erhvervskørekort til personbefordring. Har du ikke allerede et erhvervskørekort til personbefordring, kan du læse om dine uddannelsesmuligheder i næste afsnit. 

Har du allerede erhvervskørekort til personbefordring, kan du læse videre om uddannelsens opbygning her. 

Uddannelsens opbygning

  • Modul 1: Introduktion til offentlig servicetrafik
  • Modul 2: Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer
  • Modul 3: Befordring af fysisk handicappede passagerer

Kravet om, hvor mange af modulerne du skal tage er forskelligt fra selskab til selskab. Det anbefales dog, at du tager alle tre moduler, da det giver dig de bedste jobmuligheder, når du er færdig og skal søge arbejde som handicapchauffør/chauffør til flex- og sygetransport. 

Til dig uden erhvervskørekort

For at kunne arbejde som handicapchauffør/chauffør til flex- og sygetransport kræves det, at du har et erhvervskørekort. Hvis du ikke allerede har det, må du derfor starte med at tage et erhvervskørekort for at kunne videreuddanne dig til handicapchauffør. Her har du to muligheder: 

1. Du kan enten vælge at tage et taxakørekort. Det kaldes også for et lille erhvervskørekort til personbefordring. Tager du et taxakørekort, får du samtidig de obligatoriske BAB-kurser og beviser for at kunne få et job som handicapchauffør/chauffør til flex- og sygetransport. 

2. Du kan også vælge at tage et buskørekort. Et buskørekort betegnes også stort erhvervkørekort til personbefordring. Tager du et buskørekørt, skal du udover buskørekortet samtidig tage de tre BAB-moduler for at kunne få et job som handicapchauffør. Til gengæld vil du med et buskørekort have mulighed for at køre busser med 9 personer eller mere i modsætning til, hvis du tager et taxakørekort. 

Er du i tvivl, om du skal tage et lille eller stort erhvervskørekort, kan du kontakte din uddannelsesudbyder og bede dem uddybe fordele og ulemper ved de to muligheder. Så er du bedre stillet til at træffe en kvalificeret beslutning. 

Forudsætninger for uddannelsen

For at kunne starte på din uddannelse til handicapchauffør/chauffør til flex- og sygetransport kræves det, at du skal være fyldt minimum 21 år og have et almindeligt kørekort til personbiler. 

Praktiske oplysninger om uddannelsen

Kurset er bygget op omkring tre-fire moduler. Hvert modul varer mellem 1-3 dage. 

BAB-kurserne udbydes som AMU-kurser, og det betyder, at priserne vil variere afhængig af din arbejds- og uddannelsessituation. Samtidig vil priserne også afhænge af, hvilken uddannelsesudbyder du vælger. Det kan derfor være en god ide at undersøge markedet og se, hvilke uddannelsesudbydere der tilbyder uddannelsen i dit område. På den måde kan du sammenligne udbyderen og vælge den, der passer bedst til det, du søger. 

Kurserne udbydes typisk løbende fordelt over hele året. Du kan dog med fordel kontakt til udbyderne i dit område og finde ud af, hvornår de hver især tilbyder kursusstart, så du kan vælge den dato, der passer bedst for dig. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen