Faldsikringskursus

Safety first - lær at løse dine opgaver forsvarligt. Du finder her kurser i faldsikring. Kurserne henvender sig til alle, som skal arbejde i højden eller nedsænkes i skakter el. lign. Håndværkere, stilladsarbejdere og sikkerhedsrepræsentanter er den typiske målgruppe for kurserne. 
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-2 af 2
Annoncer

Lovreguleret

Faldsikring skal sikre dig mod arbejdsulykker, og er omfattet EU-lovgivning. Arbejdstilsynet har desuden detaljerede vejledninger inden for området. Som udgangspunkt må faldsikringsudstyr kun bruges til arbejde af kortere varighed op til 4 timer om dagen. Det er arbejdsgiveren, der skal stille korrekt faldsikringsudstyr til rådighed og desuden sørge for at vedligeholde det.

Det lærer du på kurserne

Følgende liste giver dig en idé om, hvilken emner der bliver gennemgået på de mange kurser. Det kan dog variere lidt fra kursus til kursus. Kurserne varer typisk 1-3 dage:

  • Gennemgang af gældende lovgivning, regler og godkendelser inden for området
  • Ansvar i forbindelse med fald
  • Gennemgang af situationer hvor faldsikring er påkrævet
  • Udstyret - hvad, hvor og hvordan? (sele, støttebælte, line, falddæmper)
  • Evakuering og førstehjælp
  • Vedligeholdelse og eftersyn af udstyret

Et dødsfald om dagen

På trods af EU's skærpede regler på området (der skal nu bruges faldsikringsudstyr allerede ved arbejde i 2 meters højde) dør der i gennemsnit en person om dagen i EU pga. faldulykker. Langt de fleste virksomheder er bekendt med lovgivningen på området, men ofte tager man i en travl hverdag for let på de skrappe krav. Også i Danmark har der været flere faldulykker, hvor faldsikringsudstyr ikke har været brugt i situationer, hvor det er påkrævet.