Elevatorkursus

Find et elevatorkursus her. Med et elevatorkursus bliver du introduceret til de grundlæggende elevatortekniker og de forudsætninger der er for at medvirke til vedligeholdelse, udskiftning, justering, fejlretning på bestående anlæg.
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-1 af 1
Annoncer

Reportage

Elevatorkursus

Med et elevatorkursus bliver du introduceret til de grundlæggende elevatortekniker og de forudsætninger der er for at medvirke til vedligeholdelse, udskiftning, justering, fejlretning på bestående anlæg.

Du kan tage forskellige kurser indenfor elevatorbranchen. Skal du arbejde med elevatorer skal du have bestået kursus 1 og 2. 
Du kan også tage et elevatorkursus indenfor bestemt brancher så som skibselevatorer. Nedenfor finder du en beskrivelse af kurserne. 

Elevatorkursus 1

På et kursus i elevator 1 lærer du om relæstyringer, anvendelse af elteknisk dokumentation samt fejlfinding på relæstyringer. Kurset er påkrævet for at kunne tage elevatorkursus 2, der kræves til beskæftigelse i erhvervet. 

På kurset opnår du de forudsætninger det kræver at medvirke ved udskiftning, justering og fejlretning på komponenter på elevatoranlæg. Herudover, får du kendskab til sikkerheds- og miljøkrab i branchen. Du vil også lære om elevatorers mekaniske opbygning, og at foretage systematisk fejlsøgning og fejlretning. 

Udover kendskab til elevatorer, opnår du også kendskab til rulletrapper og rullefortorve med dette kursus. Du vil også kunne medvirke ved opbygning og vedligeholdelse af tovbårne og hydrauliske anlæg. 

Elevatorkursus 2

På dette kursus opnår du de forudsætninger der skal til for at medvirke ved eftersyn og vedligehold af elevatorer, herunder modernisere og ombygge bestående elevatoranlæg. Du vil samtidig opnå viden om gældende love og bekendtgørelser angående de særlige krav, der stilles til miljø og sikkerhed i forbindelse med arbejde indenfor elevatorbranchen. Du vil blive undervist i at kontrollere elevatorers, rulletrappers og -fortoves elektriske og mekaniske opbygning, og få et gennemgående kendskab til dette. 

Samtidig vil du lære systematisk at fejlsøge og fejlrette på elektriske, elektroniske, mekaniske og hydrauliske komponenter, der anvendes inden for elevatorbranchen. Du får forudsætninger for at idriftsætte elevatorer og rulletrapper og -fortove efter gældende normer samt sikkerheds- og miljømæssige krav. Desuden lærer du at foretage et samlet eftersyn af tovbåren elevator, hydraulisk elevator, rulletrapper og -fortove efter gældende bestemmelser.

Elevatorkursus til skibselevatorer

Dette kursus giver autorisation til at foretage fornyelses- og eftersyn af elevatorer i skibe iht. Søfartsstyrelsen regler. Kurset er godkendt af Søfartsstyrelsen.

Du vil blive undervist i: 

  • Grundlæggende elevatorteknik, specielt eldrevne og hydrauliske personelevatorer
  • Elevatorstyringer
  • Regler for elevatorer
  • Eftersyn af elevatorer
  • Afprøvning af sikkerhedsudstyr
  • Sikkerhed ved reparationsarbejder

På denne side har vi samlet et udvalg af elevartorkurser, til dig der gerne vil arbejde med elevatorer. Scroll på siden og find det kursus der passer dig.