CTS kursus

Central Tilstandskontrol og Styring. Hvis du arbejder med køle-, varme-, ventilations- eller vandsanlæg, så kan det være du er kommet i forbindelse med CTS-anlæg. I listen nedenfor finder du kurser, der kan tage udgangspunkt i både praktiske og teoretiske problemstillinger. 
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-4 af 4
Annoncer

Populære steder

Reportage

CTS Kursus

CTS står for "Central Tilstandskontrol & Styring), og det er et anlæg der består af intelligente enheder som sammenkobles i et netværk for styring af bygningstekniske anlæg, såsom ventilations-, varme-, køleanlæg m.v.

Den overordnede idé med et CTS anlæg er at overvåge og styre alle tekniske installationer i ejendommen fra et centralt sted. Dette centrale sted kaldes typisk for "Hovedstationen". 

Denne hovedstation vil typisk være placeres hos den driftansvarlige, og den består af en PC, der har en CTS-software, der bruges til at betjene og overvåge de intelligente enheder, og dermed de lokale tekniske anlæg. 

Med et CTS anlæg har man mange fordele ved energi-optimering og dermed besparelser i forbindelse med driftomkostninger, samt bæredygtighed. 

Fordelene ved et CTS anlæg er mange. Udover muligheden for energioptimering, der kan føre til besparelser i driftsomkostningerne, bidrager det også til bæredygtighed ved at minimere ressourceforbrug og reducere miljøpåvirkningen. Med et CTS anlæg kan man derfor opnå en mere effektiv og miljøvenlig drift af bygningstekniske systemer.

For dem, der ønsker at arbejde med installation, drift og vedligeholdelse af CTS anlæg, kan et CTS kursus være vejen frem. Et CTS kursus giver deltagerne den nødvendige viden og færdigheder til at fungere som CTS teknikere, der kan installere, fejlfinde og optimere disse avancerede systemer til gavn for både bygningsejere og miljøet.

CTS kursus grundlæggende

På et kursus i CTS vil du opnå en grundlæggende viden om CTS- (Central Styring og Overvågning) anlægs opbygning og grundlæggende krav til tekniske beskrivelser og design.

Du vil typisk lære om CTS netværk, anlægsprincipper, anlægsfunktioner, anlægsgrafik, alarmer, logs, grafik, betjening, grafisk visning og meget mere. 

Det udvidede CTS kursus

På et udvidet CTS kursus opnår du en dybere viden om CTS anlæg og dets funktioner. Samtidig lærer du om kravene til tekniske beskrivelser og design.

Et kursus vil typisk indeholde: 

 • CTS/BMS avanceret
 • Eksempler på Udbudsbeskrivelser
 • Basisbeskrivelser
 • Standard forbehold
 • Entreprisegrænser
 • Maskindirektiv
 • CE mærkning
 • Hvordan skabes fællesskab i CTS/BMS systemer
 • CTS/BMS som koordinerende led.
 • Beskrivelser som fungerer i alle entrepriser.
 • Fælles logs, alarmering og grafisk visning
 • Dimensionering af ventiler og flow

Hvem skal tage kurset?

Et CTS kursus vil være relevant for dig, der er ingeniør, tekniker, installatør eller bare nysgerrig på emnet. 

På den side har vi samlet et udvalg af forskellige CTS kurser. Scroll på siden og find det der passer dig perfekt.