Find dit AB92 kursus her

Lær reglerne her

På et kursus vil du få kendskab til reglerne og kontraktforhold, som er væsentlig i en byggesag, og du vil få et særlig indblik i indhold og fortolkning af AB92. Se alle kurserne herunder.
Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

AB92 kursus

Arbejder du som bygherrer, entreprenør, arkitekt, ingeniør eller konstruktør kan et kursus i AB92 være gavnligt for dig. AB92 består af en række regler indenfor bygge- og anlægsarbejde, der kan tilvælges ved en aftale om entreprise mellem entreprenør og bygherre.

AB92 er ikke en egentlig lovgivning, men kan indgå i en aftale mellem entreprenør og bygherre, som et række standarddokumenter. Med et kursus i AB92, står du stærkere og med en større viden hvis du arbejder i en bygge- og anlægsvirksomhed, og ikke før har arbejdet med AB92 reglerne.

AB92

Hvad er AB92?

AB 92 står for Almindelige betingelser for arbejde og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed, og er et såkaldt agreed document, hvilket betyder at repræsentanter fra både entreprenørerne og bygherrerne, i fællesskab er blevet enige om reglerne. AB92 er altså ikke en egentlig lovgivning, men et sæt regler man frivilligt kan vælge at bruge. Reglerne er ikke en del af selve entreprisekontrakten, men et supplement som regulerer retsstillingen mellem parterne.

Ved at bruge et agreed document sikre man, at begge parters rettigheder og pligter overfor hinanden bliver gjort eksplicitte, og hverken bygherre eller entreprenør forfordeles. Eksempelvis går AB92 ind og regulere hvordan parterne skal stille økonomisk sikkerhed overfor hinanden, hvordan betalingen skal foregå. AB92 giver mulighed for, at regelsætte forhold, der almindeligvis kan give anledning til konflikt.

AB92 fungere for alle typer og størrelser af byggeri, ombygninger, renoveringer og tilbygninger. Handler det dog om totalentreprise, gælder et andet sæt regler – ABT93. Forskellen ligger i, hvem der står for projekteringen af byggeriet. Hvis det er bygherren, er det entreprise, hvis det er entreprenøren der står for både byggeri og projektering, er der tale om totalentreprise.

Hvad lærer jeg til et AB92 kursus?

På et kursus i AB92 lærer du om de regler og kontraktforhold der er væsentlige i en byggesag. Der er særlig vægt på indhold og fortolkning af AB92, og hvad du skal være særlig opmærksom på, for at undgå at noget går galt i praksis.

På et AB92 kursus lærer du blandt andet:

  • Regler og kontraktforhold i bygge og anlægsbranchen.
  • Grundprincipper der gælder i forskellige entrepriseretlige aftaleforhold
  • Indsigt i gældende regler, i forbindelse med ændringer i arbejdet, uklarheder i udbudsmaterialet, tidsfristforlængelser, forsinkelser, aflevering, betaling, sikkerhedsstillelse m.m.

Hvem bør tage et AB92 kursus?

Et AB92 kursus er til dig, der arbejder praktisk i bygge og anlægsbranchen til dagligt. Det kunne for eksempel være som bygherre, entreprenør, underentreprenør, arkitekt, ingeniør og konstruktør med flere.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen