Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Find din passion og gå efter dit drømmejob!

Gå efter dit drømmejob

Der er ingen nemme veje til dit drømmejob. Oftest kræver det tålmodighed, gåpåmod, forberedelse og evt. efteruddannelse. Dog springer de fleste mennesker over de mest indlysende skridt, der kan bringe dem tættere på deres drømmejob.

1. Find ud af hvad du elsker, og vær ærlig omkring det.

For mange mennesker kan det være svært at finde ud, hvad de drømmer om. Oftest får du et intetsigende, blankt blik, når du spørger ind til drømmejobbet. Andre mennesker har et klart billede af, hvad de ønsker at arbejde med, men tør ikke indrømme det. Den hurtigste vej til ikke at få dit drømmejob, er at søge efter job, uden nogen anelse om, hvad du ønsker at arbejde med.

For at finde ud af, hvad du brænder for, kan du gøre noget meget radikalt eller noget hurtigt og ligetil. I den radikale ende, kan du tage fri i en periode og være alene med dine tanker. Du kan også opsøge en professionel rådgiver for at finde dine styrker og passioner. Den hurtige løsning kan være at spørge din partner eller nære venner, hvad de synes, at du er særligt god til.


2. Fortæl folk om dit drømmejob.

Når du har fundet ud af, hvad du brænder for, så sørg for at fortælle alle det. Jo oftere du fortæller andre om din passion, jo større er chancen for virkeliggørelse af din drøm.

Det sikrer dig dog ikke øjeblikkelig succes. Der går måske flere år, før det bliver en realitet, men når du har fortalt dine nærmeste om din drøm, så vil de højst sandsynligt være behjælpelige med støtte og vejledning.


3. Tag konsekvenserne for valget.

Få ting i livet er nemme at opnå. For at få dit drømmejob kan du være nødt til at gå ned i løn, arbejde flere timer eller flytte til den anden side af jorden. Hvis det virkelig er noget, du brænder for, skal du gøre det alligevel. Livet er for kort til ikke at gå efter dine drømme og ende med et job, som du hader.

Hvis du ønsker at gå i en helt anden retning karrieremæssigt, er du nødt til at tage de skridt, der kan hjælpe dig i den rigtige retning. Du kan tage kurser om aftenen, hvis du ikke har råd til at opsige dit nuværende job. Vær vedholdende og villig til at investere både tid og kræfter på at komme tættere på, hvad du elsker. Desværre vil de fleste mennesker ikke ofre noget for at få drømmejobbet.

Når du elsker dit arbejde, vil succes hurtigt følge. Du vil arbejde hårdere og have mere energi, end de, der er modvilligt arbejder med noget, som de ikke er passionerede omkring.

Senest opdateret: 20 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 kompetencer for dig der vil arbejde i en start up

Hvilke kompetencer er det rent faktisk, at det kræver for at arbejde i start-up? Se vores liste her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-11-2022

4 tips til, hvordan du forbliver handlekraftig

Du er handlekraftig som person, når du formår at tage initiativ, være vedholden og holde strategisk fokus. Men hvilke egenskaber ligger egentlig bag det at være handlekraftig? Tune Hein giver dig her sine 4 bedste tips til at tage action. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Sådan kan din virksomhed bruge Enneagrammet

Du har måske hørt om Enneagram før, men har du helt styr på, hvad det egentlig er? Og ved du, at din virksomhed rent faktisk kan drage stor nytte af værktøjet? Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

Bliv en løsningsfokuseret mentor

Ordet mentor kan forstås på mange forskellige måder, alt efter konteksten, men i sin grundform, så er en mentor en, der hjælper dig på vej, ved at guide og støtte. Men hvad er en løsningsfokuseret mentor?

    Læs mere