Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Gå efter dit drømmejob!

Der er ingen nemme veje til dit drømmejob. Oftest kræver det tålmodighed, gåpåmod, forberedelse og evt. efteruddannelse. Dog springer de fleste mennesker over de mest indlysende skridt, der kan bringe dem tættere på deres drømmejob.

1. Find ud af hvad du elsker, og vær ærlig omkring det.

For mange mennesker kan det være svært at finde ud, hvad de drømmer om. Oftest får du et intetsigende, blankt blik, når du spørger ind til drømmejobbet. Andre mennesker har et klart billede af, hvad de ønsker at arbejde med, men tør ikke indrømme det. Den hurtigste vej til ikke at få dit drømmejob, er at søge efter job, uden nogen anelse om, hvad du ønsker at arbejde med.

For at finde ud af, hvad du brænder for, kan du gøre noget meget radikalt eller noget hurtigt og ligetil. I den radikale ende, kan du tage fri i en periode og være alene med dine tanker. Du kan også opsøge en professionel rådgiver for at finde dine styrker og passioner. Den hurtige løsning kan være at spørge din partner eller nære venner, hvad de synes, at du er særligt god til.


2. Fortæl folk om dit drømmejob.

Når du har fundet ud af, hvad du brænder for, så sørg for at fortælle alle det. Jo oftere du fortæller andre om din passion, jo større er chancen for virkeliggørelse af din drøm.

Det sikrer dig dog ikke øjeblikkelig succes. Der går måske flere år, før det bliver en realitet, men når du har fortalt dine nærmeste om din drøm, så vil de højst sandsynligt være behjælpelige med støtte og vejledning.


3. Tag konsekvenserne for valget.

Få ting i livet er nemme at opnå. For at få dit drømmejob kan du være nødt til at gå ned i løn, arbejde flere timer eller flytte til den anden side af jorden. Hvis det virkelig er noget, du brænder for, skal du gøre det alligevel. Livet er for kort til ikke at gå efter dine drømme og ende med et job, som du hader.

Hvis du ønsker at gå i en helt anden retning karrieremæssigt, er du nødt til at tage de skridt, der kan hjælpe dig i den rigtige retning. Du kan tage kurser om aftenen, hvis du ikke har råd til at opsige dit nuværende job. Vær vedholdende og villig til at investere både tid og kræfter på at komme tættere på, hvad du elsker. Desværre vil de fleste mennesker ikke ofre noget for at få drømmejobbet.

Når du elsker dit arbejde, vil succes hurtigt følge. Du vil arbejde hårdere og have mere energi, end de, der er modvilligt arbejder med noget, som de ikke er passionerede omkring.

Senest opdateret: 15 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 29-07-2020

Sådan bliver du mere effektiv på jobbet!

Har du styr på tiden? Få fem gode tiltag, som gør dig mere effektiv i dit job. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2020

Styrk teamet med enneagrammet

Læs hvordan enneagrammet styrker teamworket på jobbet lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-06-2020

Få glæden tilbage i dit arbejdsliv

Læs Nanna Agerlins bud på, hvorfor man mister lykkefølelsen i arbejdslivet, og hvordan man får den tilbage. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-07-2020

Få ekspertens råd om valg af coaching uddannelse

Begrebet coaching bruges i dag i mange forskellige sammenhænge, og det kan derfor være svært at vide, om kompetenceudvikling inden for coaching er det rette valg for dig. Vi har spurgt ekspert Connie Friman til råds - så er coaching et område, der interesserer dig, kan du her få inspiration til dit valg af kursus eller uddannelse.

Læs mere