Få styr på dit kropssprog og levér gode præsentationer

Få en eminent kropsbevidsthed som gør dig i stand til at give den gode præsentation for forsamlinger. Læs med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste taleteknikker.

Få styr på dit kropssprog og levér de gode præstationer

Intet mindre end 93 % af vores kommunikation består af vores kropssprog. Du må derfor have en eminent kropsbevidsthed, når du skal kommunikere over for større forsamlinger. Læs med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste taleteknikker.

Hold den usynlige boks foran dig

Det er en teknik, som den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton benytter sig flittigt af. Forestil dig, at du holder en usynlig boks frem for dig. Boksens kanter fylder hele det firkantede areal mellem dine skuldre og hofter. Bevæg dine hænder langs boksens kanter, når du taler. Det er med til at signalere pålidelighed og troværdighed.

Denne teknik signalerer både pålidelighed og troværdighed.

Rul bolden mellem dine hænder

Steve Jobs plejede at anvende dette talertrick. Forestil dig, at du står med en fodbold mellem hænderne. Lad som om du roterer bolden mellem hænderne, når du gennemgår en vigtig pointe. Når du gør det, signalerer du, at du har kontrol over situationen.

Denne teknik signalerer kontrol og dominans.

Form pyramiden med dine hænder

Når du ikke ved, hvad du skal gøre af dine hænder, kommer du tit til at putte dem i lommerne. Det signalerer usikkerhed og kan faktisk være med til at øge din nervøsitet. Det er derfor en god idé at have en strategi for, hvor dine hænder skal placeres. Og her er pyramiden en rigtig god løsning. Her lader du dine fingerspidser mødes i en pyramideform, og dette simple trick er med til at signalere overskud og ro.

Denne teknik signalerer overskud og ro.

Stå med ret ryg

Selvom det kan være en befrielse at bevæge sig lidt rundt i rummet, så har det at kunne stå stille og roligt i et rum stadig sine berettigelse som taleteknik. Det signalerer nemlig, at du er komfortabel og trives i rummet, hvilket giver dit publikum en følelse af ro og tiltro.

Simulér et kram

Krammet er en talerteknik som Oprah Winfrey er særligt kendt for at benytte. Når hun taler, åbner hun sin krop som ville hun give sit publikum et kram. Når du åbner dine håndflader mod dit publikum på den måde, signalerer du åbenhed og ærlighed.

Denne teknik signalerer åbenhed og ærlighed.

Stå som en marionetdukke

Når du gør som Barack Obama og vender dine håndflader ned mod gulvet opnår du en anden effekt. Denne teknik kan du med fordel bruge, hvis du gerne vil beherske en stemning eller berolige publikum. Brug den især, hvis dit publikum er blevet chokeret over én af dine påstande eller hvis de griner for meget af en joke, du lige har fortalt dem. Når du vender dine håndflader på den led, signalerer du styrke og beslutsomhed.

Denne teknik signalerer styrke og beslutsomhed.

Find dit kursus i præsentationsteknik her


Annoncer