10 Tips til dig, der laver mobilvideo til sociale medier
08 jul 2022

10 Tips til dig, der laver mobilvideo til sociale medier

Sidder du i en kommunikationsafdeling der overvejer at gå i gang med videoformatet? Det behøver slet ikke være særlig svært at komme i gang med. Alt du skal bruge er din telefon, en ekstern mikrofon og et stativ.

Videoformatet stormer frem, og på alle sociale medier er det blevet det format, som klarer sig bedst. Derfor er det også naturligt for virksomhederne at ønske at gå i denne retning. Vi har derfor taget kontakt til Videokonsulenterne, som hjælper med at oversætte budskaber til levende billeder gennem deres videokursus

Herunder finder du deres 10 skarpe tips til mobilvideo, så du hurtigt kan komme i gang. 

1: Lav et manuskript inden du starter

Du har kun få sekunder til at slå en krog i din modtager, og det gør du bedst med en klar indledning, en stærk handling og en slutning der skaber feedback. Se mere om hvordan du laver det her


2: Overvej længden - gør det kort

Dit indhold bør som grundregel max vare et minut på Instagram, LinkedIn, Facebook og Twitter. Og max 2 minutter YouTube.  


3: Brug en ekstern mikrofon

Når du bruger en ekstern mikrofon, kan man høre hvad du siger.               


4: Hold kameraet stille

Et stativ eller et greb vil stabilisere dine optagelser.                 


5: Puds objektivet

Husk at pudse objektivet på mobilvideo-kameraet før du optager!                   


6: Tænk over billedkompositionen

Komponér dine billeder efter det gyldne snit. Det hjælper dig med at fortælle din historie.


7: Styr lyset

Når du bruger en fast blænde, får du et ensartet lys på dine optagelser.  Se mere om fastblænde her.              


8: Brug flere indstillinger

Det skaber dynamik, når du veksler mellem indstillinger som total, halvtotal og nærbilleder.  


9: Vær på!

Vær naturlig foran kameraet, men fyr op for energien! Smil til kameraet og brug dine hænder (mere end du plejer) når du taler!


10: Sæt tekster på

De fleste af dine modtagere ser din video uden lyd, derfor skal du undertekste din video. Store, farverige effekt-tekster på skærmen, vil desuden fange din modtagers opmærksomhed og understrege dit budskab.

Senest opdateret: 08 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 24-01-2023

Boost din karriere med sociale medier

Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, BeReal, Snapchat, Twitter.... udbuddet af sociale medier er de sidste år ekspanderet med høj hastighed og mulighederne med dem er efterhånden utallige. Men hvordan kan de sociale medier bruges i karriere øjemed?  Her på siden har vi samlet artikler med tips og tricks til hvordan du kan bruge de sociale medier til at booste dine karriere.
Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

5 undskyldninger til at bruge Facebook i arbejdstiden

Vi har her hos finduddannelse.dk lavet en lille undersøgelse, som viser, at 87% af vores besøgende bruger sociale medier, mens de er på arbejde. Dette er dog ikke uden økonomiske konsekvenser for arbejdspladsen. Her får du 5 undskyldninger for, hvorfor det alligevel giver mening at bruge Facebook i arbejdstiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

5 tips til dit personlige brand

Alle har et brand. Og her har vi problemet. For, hvordan skiller du dig så ud fra mængden? Det kræver lidt arbejde, men fat mod. Vi har samlet de fem bedste tips til et solidt personligt brand. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

Derfor skal du blive influencer

Din online persona kan blive fundamentet for din fremtidige karriere. Du har nemlig en god forståelse af, hvad det er der sælger, og det er alle kompetencer, enhver virksomhed med vækstambitioner vil have fingrene i. Læs med her, hvor Loggershut guider dig i gang som influencer.

Læs mere