Sådan får du jobtilbud gennem LinkedIn
08 jul 2022

Hvad kan du bruge LinkedIn til?

Uanset om du er på udkig efter et nyt job eller blot ønsker en aktiv tilstedeværelse på de sociale medier, så er LinkedIn et meget værdifuldt værktøj, der kan hjælpe dig på vej. Her på siden får du gode råd til, hvordan du optimerer din LinkedIn profil og bliver fundet af potentielle arbejdsgivere og rekrutteringsfirmaer.

Passiv jobsøgning - find dit nye job via LinkedIn

Mange rekrutteringsfirmaer bruger LinkedIn til at søge efter kandidater uden egentlig at have udarbejdet et stillingsopslag. En af grundene til det er, at de kan søge efter den rette kandidat med for eksempel specifikke tekniske færdigheder uden at skulle gå igennem hundredvis af ansøgninger fra kandidater, der måske ikke engang passer til jobprofilen.

For at du skal blive set af rekrutteringsfirmaerne og virksomheder på LinkedIn, er det en god idé at optimere og opdatere din LinkedIn profil løbende. 

Optimering af din LinkedIn profil

Før du begynder at optimere din LinkedIn, er du nødt til at finde ud af, hvad de mest brugte søgeord er i netop din branche og stilling. Dette vil ofte være tekniske færdigheder som systemer, du har erfaring med. Når du har fundet de mest brugte søgeord, er det tid til at bruge dem de rigtige steder på din profil:

Overskriften i din LinkedIn profil

Skriv din nuværende stilling. Det anbefales at bruge mange forskellige variationer af din stillingsbetegnelse. Du kan også vælge at skrive en lille liste med dine vigtigste kompetencer.

Skriv ikke 'jobsøgende' eller 'søger nye udfordringer i overskrift'

Man støder ofte på flere profiler, hvor overskriften eller erfaringsafsnittet består af sætninger som: “søger efter nye udfordringer” eller “jobsøgende” Det frarådes at bruge sådanne overskrifter. For det første, sælger det ikke dine kompetencer særlig godt. For det andet, er det den værste overskrift, du kan bruge i forhold til søgeordsoptimering. Ingen potentielle arbejdsgivere eller rekrutteringsfirmaer vil søge efter "jobsøgende" - for ikke at tale om sætningen “søger efter nye udfordringer” Brug i stedet relevante søgeord og stillingsbetegnelser, som du selv ville søge efter. 

Skarp og detaljeret beskrivelse af dig

Den korte beskrivelse er en af de første ting, besøgende ser, når de besøger din profil. Skriv en skarp, detaljeret oversigt over din karriere. Beskrivelsen skal være mellem 100 og 300 ord og skal gerne indeholde dine fokusområder og evt. de resultater, som du har opnået gennem din karriere. Brug søgeord og sætninger, som du ville kunne finde i en jobbeskrivelse, der interesserer dig.

Erfaring og uddannelse

Erfaringsafsnittet er faktisk bare dit CV. Tilføj dine tidligere stillinger med en beskrivelse af dine arbejdsområder. Husk altid at skrive dette afsnit med søgeordsoptimering i baghovedet. Det vigtigste i optimeringen af din LinkedIn profil er dine stillingsbetegnelser, fordi de fleste rekrutteringsfirmaer netop søger efter dem. Mange brugere skriver kun deres nuværende stilling, hvilket stærkt frarådes. Brug tid på at liste de relevante stillinger, der har formet din karriere. Listen behøver ikke udtømmende.

Med hensyn til uddannelsessektionen, er det vigtigt, at du bruger de rigtige uddannelsesbetegnelser. Hvis du søger efter et job i en international virksomhed, så husk at skrive teksten på LinkedIn profil på engelsk. Dette gælder også navnet på din uddannelse. Skriv hvilke fag, du har haft og husk at bruge forskellige variationer af navnene.

3 hurtige tips, der også optimerer din LinkedIn profil

Link til LinkedIn profil

På LinkedIn kan du tilpasse linket til din profil. Du kan ændre linket, så det består af dit navn. Denne ændring vil rykke din Linkedin profil op i søgeresultaterne, når man søger efter dit navn på Google. Hvis du har et langt navn, kan du bare bruge dit fornavn og efternavn. Navnet du vælger, vises efter følgende: "Linkedin.com/dit-navn"

Tilknyt anbefalinger til din linkedin profil

Få mindst fem anbefalinger fra andre tilknyttet din LinkedIn profil. Spørg dine tidligere arbejdsgivere eller nuværende kollegaer, om de vil skrive en lille anbefaling om dig og dit arbejde. Du kan også få dem til at godkende dine kompetencer, som du har listet på din LinkedIn profil. Hvis du får en skriftlig anbefaling fra eksempelvis din leder, vil den vises på din LinkedIn profil og din leders profil, så alle jeres forbindelser også kan læse den.

Tilknyt websites til din LinkedIn profil
På LinkedIn er det en god idé at tilknytte websites til din profil der viser dit arbejde. Dette er oftest lettest for mennesker i de kreative brancher, da deres arbejde typisk er synligt online Du har dog også mulighed for at bruge et link til din personlige hjemmeside. Hvis du arbejder i salgsbranchen, kan du evt. linke til dine kunder.

Har du lyst til at lære mere om LinkedIn og dine muligheder med sitet, kan du tage et kursus i LinkedIn. Her på siden har vi samlet en oversigt over LinkedIn kurser. 

Find LinkedIn kurser her

Senest opdateret: 08 jul 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-07-2022

Social Media Marketing - en kort introduktion

Med markedsføring via de sociale medier kan en virksomhed skabe relationer til kunder og andre interessenter, hvilket styrker virksomhedens brand og tilstedeværelse på markedet. De sociale medier giver en virksomhed en unik mulighed for at kommunikere direkte med interessenterne og lære dem at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

5 tips til dit personlige brand

Alle har et brand. Og her har vi problemet. For, hvordan skiller du dig så ud fra mængden? Det kræver lidt arbejde, men fat mod. Vi har samlet de fem bedste tips til et solidt personligt brand. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

10 Tips til dig, der laver mobilvideo til sociale medier

Sidder du i en kommunikationsafdeling der overvejer at gå i gang med videoformatet? Det behøver slet ikke være særlig svært at komme i gang med. Læs med her og få 10 gode råd til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2022

Digitalt Ansvar om digitale krænkelser

Fagfolk skal klædes på til at kunne håndtere digitale krænkelser. Jurister, pædagoger, politi og skolelærer skal navigere i i forhold til nye digitale fænomener, og det kræver undervisning. Læs mere her.

Læs mere