Henrik Duer om Fitnessinstruktøruddannelsen

Fitnessinstruktøruddannelsen er for dig, der vil lære at lave træningsprogrammer og instruere medlemmer i fitness udstyr. Vi har taget en kort snak med Henrik Duer, der er partner i Fitness Institute og vært/træner på TV3-programmet ”Ekstremt Fed”. Henrik fortæller lidt om uddannelsen, og hvad du skal have afklaret med dig selv inden du starter.

Er du på udkig efter en uddannelse til fitnessinstruktør? Så er du nok stødt på Fitness Institute undervejs. Fitness Institute udbyder kurser rettet mod fitnessbranchen og er akkrediteret af European Health and Fitness Association (EHFA) for deres kvalitet og undervisning på uddannelserne. Bag Fitness Institute står uddannede træningsfysiologer med mange års erfaring.

Vi har interviewet Henrik Duer, træningsfysiolog (cand.scient) - partner i Fitness Institute og vært og træner på TV3-programmet ”Ekstremt Fed”. Henrik fortæller her lidt om uddannelsen til fitnessinstruktør samt, hvad du skal have afklaret med dig selv inden du tager springet.


Motivation er nøgleordet

Hvad skal man have afklaret med sig selv, inden man starter på uddannelsen?

"Det første man skal have afklaret er, om man virkelig er motiveret for jobbet som fitnessinstruktør. Hvis ja, er det næste at undersøge, hvilke jobmuligheder der findes i det område, du bor i. Vær offensiv og gå ud og præsenter dig selv. Fremtoningen er, som i mange andre jobs, utrolig vigtig som fitnessinstruktør"

Er fitnessinstruktøruddannelsen for dig?

Hvem er uddannelsen rettet mod? Og hvilke krav er der opstillet for at kunne deltage i uddannelsen?

"Uddannelsen er rettet mod alle, der kunne tænke sig at arbejde som fitnessinstruktør. Har man en bestået afgangseksamen fra folkeskolen og er over 18 år, kan man blive optaget på uddannelsen"

På fitnessinstruktøruddannelsen lærer du at lave træningsprogrammer og instruere medlemmer i fitness udstyr - både i forhold til vægttræning og konditionstræning."

Er det nødvendigt at tage fitnessinstruktøruddannelsen, når man eksempelvis har en BA i idræt?

"Nej. Hvis man har en BA i idræt og har taget de relevante kurser, er det ikke nødvendigt med en uddannelse som fitnessinstruktør."

Hvad med undervisningen?

Hvilke teknikker bruges der i undervisningen?

"Vi har stor fokus på indlæring og lægger derfor stor vægt på at inddrage seneste pædagogiske og didaktiske principper i undervisningen."

Hvordan sikrer I, at deltagerne går hjem med brugbare kompetencer, og hvordan forstærker I indlæringen?

"Vi har daglige mål for undervisningen og, hvad den enkelte elev skal kunne, når dagen er omme. Det bliver der fuldt skarpt op på. På den måde undgår vi, at der er nogle elever, som sakker bagud i undervisningen"

Uddannelsen består af 60 timers klasseundervisning. Du kan vælge mellem 2 dage ugentligt i 4 uger eller 2 dage ugentligt i 8 uger på aftenholdet – alt efter præferencer og behov.

Har du fået blod på tanden? Se oversigten over fitnessinstruktøruddannelser og andre sportsuddannelser her.


Annoncer