Psykologisk tryghed

Lederne Kompetencecenter, i København
Længde
2 dage
Pris
13.200 DKK ekskl. moms
Næste startdato
4 september, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
2 dage
Pris
13.200 DKK ekskl. moms
Næste startdato
4 september, 2024 (+3 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge Lederne Kompetencecenter?

Personlig uddannelsesrådgivning

Praksisnære kurser og uddannelser

En del af Lederne med erfaring fra over 125.000 ledere

Startdato

Vælg mellem 3 startdatoer

4 september, 2024

 • Holdundervisning
 • København
 • Dansk
 • Ansøgningsfrist: Senest en uge før kursusstart

2 april, 2025

 • Holdundervisning
 • København
 • Dansk

23 september, 2025

 • Holdundervisning
 • København
 • Dansk

Kursusbeskrivelse

Ledelse af psykologisk tryghed

Ledelse af psykologisk tryghed

På dette to-dages kursus lærer du, hvad psykologisk tryghed er, og hvordan du fremmer både præstationer og proaktivitet samt et trygt og bæredygtigt arbejdsliv ved at understøtte psykologisk tryghed. 

Om kurset

Som moderne leder har du brug for medarbejdere, der siger deres mening, byder ind med ideer, tør sige dig imod og indrømme fejl. For hvis de holder alt det tilbage, risikerer du at gå glip af vigtig viden, muligheden for at udvikle nye ideer og rette op på alvorlige fejl.

Stærke præstationer og resultater har altid stået centralt i arbejdslivet og i ledelse. Det er nødvendigt for at løse de opgaver vi står over for. Men i mange år har vores fokus været entydigt på effektivisering og målstyring som midlet til at få mest ud af de menneskelige ressourcer på kortest tid. De seneste år har forskning vist at psykologisk tryghed fremmer præstationer og læring i teams, og at ledelse af psykologisk tryghed er mulig. 

Psykologisk tryghed er et begreb, der bygger på forskning af Professor Amy Edmondson fra Harvard Business School. Hun beskriver psykologisk tryghed, som en fælles overbevisning om, at ingen bliver straffet, nedgjort eller ydmyget for at være sig selv, tale om fejl, tvivl og ufærdige idéer. Og hun påviser hvordan en psykologisk tryg arbejdsplads fremmer både trivsel og stærke præstationer. 

På dette kursus får du metoder og konkrete redskaber til at skabe en høj grad af tryghed i dit team, din afdeling eller din organisation, så du styrker både performance og arbejdsmiljø.

Kursets indhold 

I mødet med fremtidens komplekse problemer, kan vi som ledere ikke længere læne os op ad de samme løsningsmodeller, vi tidligere anvendte. Vi må være i stand til at fremme læring, kreativitet, videndeling og nye løsninger i vores team. Med udgangspunkt i forskning i menneskets grundlæggende natur, herunder både udviklingspsykologiske og socialpsykologiske perspektiver, får du viden om psykologisk tryghed, og indsigt i hvorfor det er så afgørende en forudsætning for både udvikling, læring og stærke præstationer.

Du får konkrete metoder og værktøjer til at opbygge og lede psykologisk tryghed i dit team eller i din organisation og viden om hvordan du skaber en kultur præget af gensidig tillid og respekt. Du får overblik over hvad der virker og ikke virker i processen og guidelines til hvordan du faciliterer effektive møder med fokus på psykologisk tryghed og hvordan du forebygger og håndterer utryghed, når denne naturligt opstår. Du får også vigtige perspektiver på magt, status og gruppedynamikker samt disses betydning for psykologisk tryghed. 

Underviserne, Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen, er begge er uddannede psykologer, har solid erfaring med organisatoriske kriser og komplekse arbejdsmiljøproblemer, herunder hvad der i praksis fremmer og hæmmer psykologisk tryghed. Sammen har de lavet podcastserien Lederhjerne, som du kan lytte tilher.

Dit udbytte af kurset

 • Viden om psykologisk tryghed og hvad der fremmer og hæmmer den
 • Forståelse for hvordan din ledelse kan understøtte psykologisk tryghed
 • Værktøjer til at opbygge og lede psykologisk tryghed i dit team og din organisation
 • De vigtigste faldgruber - hvad du skal gøre og ikke gøre
 • Metoder til at facilitere effektive møder med fokus på psykologisk tryghed 
 • Metoder til forebyggelse og håndtering af utryghed, når denne naturligt opstår 

Praktisk om kurset

Prisen dækker undervisning, kursusmaterialer og forplejning. Afholdes uden overnatning.

Målgruppe

Kurset er for dig som gerne vil styrke både præstationer og arbejdsmiljø i dit team eller i din organisation. 

Eksamen og diplom

Du vil modtage et digitalt kursusbevis efter din deltagelse på kurset. Dit kursusbevis kan tilgås via vores online platform DiplomaSafe, hvorfra du kan tilføje det på din LinkedIn-profil, downloade det til din e-boks, printe det eller dele det med dit netværk på flere sociale medier.

Pris

Prisen for kurset er 13.200 kr. (ex. moms). Alle priser er inkl. materialer og forplejning – men ekskl. moms, transport og ophold, medmindre andet er anført.

Medlemsprisen er 11.900 kr. (ex. moms). 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Psykologisk tryghed
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Lederne Kompetencecenter
Vermlandsgade 65
2300 København S

Hos Lederne Kompetencecenter står vi klar med personlig rådgivning og hjælper dig med at kortlægge dine eller din virksomheds behov. Vi er som de eneste i Danmark specialiseret i udelukkende at udvikle og uddanne ledere. Det betyder, at vi har...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret