Vis finduddannelse.dk som: Mobile
2 dage
Åben uddannelse
Fredericia
6.500 DKK ekskl. moms

Termografikursus

Termografikursus - termografisk træning til maskin og el

Termografering er et godt værktøj til inspektion og vedligeholdelse af maskiner og el-installationer. Dette kursus henvender sig typisk til maskinmestre og andre, der installerer og vedligeholder udstyr. På kurset lærer man brugen af et termisk infrarødt kamera, de basale termiske principper samt anvendelsesområderne af termografering med fokus på maskinmesterens arbejdsområde. Der vil være klasseundervisning samt flere praktiske øvelser til læring af kameraet og praktisk termografering af maskiner/installationer.

Kursusindhold

Termografering er et godt værktøj til inspektion og vedligeholdelse af maskiner og el-installationer. At lære at bruge et termografikamera er en af kursets vigtigste mål. Dette inkluderer kendskab til de termer, der er forbundet med et termografisk kamera. Ved gennemgang og brug af kameraet opnås der viden, der kan være til hjælp ved eventuelt indkøb. Fejlkilder og andre målemetoder præsenteres også.
Fordelene ved tilstandsovervågning med infrarød måling som et led i forbyggende vedligehold belyses. Kurset indeholder introduktion til termografisk inspektion af elektriske anlæg samt mekaniske såvel som elektromekaniske systemer. Derudover ses der på mulighederne for at anvende termografering ved dampsystemer.

Igennem eksemplerne og øvelserne introduceres den termiske teori: Varmeledning, konvektion, varmestråling (varmeoverføringsprincipper) samt varmekapacitet.
Der gennemgås gældende regler for el-termografi, og hvordan man kommer i gang med at bruge det. Desuden vil kurset være en god indledning til et 35-timers termisk Level 1-kursus efter ASNTs retningslinjer, hvilket giver en dybere indsigt og er et krav, hvis man skal certificeres til el-termografi ifølge DBI.

Målgruppe

For at deltage på dette kursus skal man have kendskab til maskiner og el installationer. Kurset er tiltænkt maskinmestre og vedligeholdelsespersonale med “hands on” teknisk erfaring.

Undervisere

Bo Rohde Pedersen, Rohde Consulting, og Fredericia Maskinmesterskole.

Pris

Kr. 6.350 pr. deltager, ekskl. moms og incl. kursusmaterialer samt dagsforplejning.

Fredericia Maskinmesterskole - Videncenter for drift og vedligehold

Fredericia Maskinmesterskole - Videncenter for drift og vedligehold

Er alle enheder i din virksomheds produktionsapparat vedligeholdt optimalt?Kan der foretages forbedringer, som skaber økonomisk vinding og forøger konkurrenceevnen?Hvordan ser energi- og miljøforholdene ud? Kan der her foretages ændringer, som betyder noget økonomisk eller samfundsmæssigt? Inden for energioptimering og miljørigtig drift er...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende

 

Kontaktinformation til Fredericia Maskinmesterskole - Videncenter for drift og vedligehold

Fredericia Maskinmesterskole - Videncenter for drift og vedligehold

Købmagergade 86
7000 Fredericia

Telefon: 75 92 28 33
www.fms.dk

Få information

Udfyld formularen for mere information om Termografikursus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.