AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser

EU-kval. Gods m. køreteknik ajourføring

EUC Sjælland, i Næstved
Længde
5 dage
Pris
1.040 DKK ekskl. moms
Næste startdato
12 august, 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
5 dage
Pris
1.040 DKK ekskl. moms
Næste startdato
12 august, 2024 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

12 august, 2024

  • Holdundervisning
  • Næstved

7 oktober, 2024

  • Holdundervisning
  • Næstved

Kursusbeskrivelse

EU-kval. Gods m. køreteknik ajourføring

Kursets fag

EU-Efteruddannelse for godschauffører - oblig.del
Skolefagkode: 48660

Formål
Godschauffører opnår uddannelsesbevis jf. Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Indhold
Deltageren har opdateret viden om de nyeste regler og retningslinjer, og kan i praksis anvende sin opdaterede viden i det daglige arbejde som godstransportchauffør inden for følgende emner: - Færdselsregler- Regler for arbejdstid- Køre- og hviletidsregler - Trafiksikkerhed, herunder forudse og tilpasse sig risici i trafikken- Defensiv og energirigtig kørsel, herunder orientering om ny teknologi, - Uheldsforebyggelse, herunder forebyggelse af højresvingsulykker- Opdatering af førstehjælp ved hjertestop jf. Dansk Førstehjælpsråds uddannelsesplanDeltageren har opnået den obligatoriske del af den lovpligtige efteruddannelse for godschauffører, jf. Færdselsstyrelsens gældende bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Køreteknik for erhvervschauffører - ajourføring (1)
Skolefagkode: 48466

Formål
Førere af køretøjer, der anvendes til erhvervsmæssig godstransport eller erhvervsmæssig personbefordring kan, efter gennemført uddannelse på et af myndighederne godkendt køreteknisk anlæg, reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludseligt opståede situationer og anvende korrekt styre-, bremse-, undvige- og afværgeteknik i disse køretøjer.

Indhold
Førere af køretøjer der er beregnet til erhvervsmæssig godstransport eller erhvervsmæssig personbefordring, kan reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludselige opståede situationer og anvende korrekt styre- og bremseteknik. Deltageren har igennem teori opnået viden om:- Kørselsdynamik- Nye teknologiers mekaniske /fysiske muligheder og begrænsninger- Mental køreteknikDeltageren har gennemført nedenstående praktiske øvelser på et køreteknisk anlæg godkendt af Rigspolitiet.Øvelser på tør bane:- Slalomøvelse- Bremse øvelse- Bremse- og undvigeøvelse - Dobbelt undvigeøvelse uden bremsningØvelser på glat bane:- Bremse- og undvigeøvelse- Styreøvelse i kurve- Glat bakke med gearskift og igangsætning opad- Udskridning ved kørsel nedad- Undvigeøvelse evt. med pludseligt opståede forhindringer- Dobbelt undvige øvelse med og uden bremsning- Bremsning på uens friktion

Ajourføring for stykgods- og distributionschauffør
Skolefagkode: 48611

Formål
Deltageren kan, på baggrund af den samlede lovpligtige efteruddannelse, indeholdende denne ajourføring med nyeste regler, retningslinjer og standarder, udføre arbejdet som stykgods- og distributionschauffør jf. bestemmelser om lovpligtig efteruddannelse for erhvervschauffører.

Indhold
På baggrund af tidligere gennemført grundlæggende uddannelse, eller erfaring og denne ajourføring har deltageren opnået kendskab til:Emballageafmærkning, håndtering af relevante transportdokumenter, attester, certifikater, fragtbreve samt procedure ved beskadiget godsSammenkoblingsmuligheder, herunder modulvogntog og det særligt udpegede vejnet for modulvogntog.Håndtering, opklodsning og afstivning af forskellige godstyper- Tilladt akseltryk og tilladt totalvægt- Anvendelse af forskellige typer af surringsgrej, samt vedligeholdelse af disse - Ergonomi - forebyggelse af skader i muskler og led- Arbejdsmiljølovens bestemmelser og brug af personlige værne-/hjælpemidler- Ajourføring af færdselsregler af særlig betydning for området- Kundeservice og konflikthåndtering Deltageren kan på baggrund af den viden udføre:- Læsning af køretøjer således tilladt akseltryk eller tilladt totalvægt ikke overskrides- Lastsikring af stykgods efter gældende regler - Kontrol og klargøring af køretøj og udstyr herunder fremmed truck, medbringertruck og læssebagsmæk- Tur- og ruteplanlægning, herunder brug af GPS stemmestyring m.v.Uddannelsens indhold følger i øvrigt de retningslinjer der fremgår af Færdselsstyrelsens gældende Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. Uddannelsen vil, sammen med de øvrige moduler i den lovpligtige efteruddannelse, føre til at deltageren kan erhverve chaufføruddannelsesbevis.

Pris

Faglært/Ufaglært kr. 1040,00
Videreuddannet kr. 7008,50
Jobcenter/kommunne kr. 7008,50

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om EU-kval. Gods m. køreteknik ajourføring
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
EUC Sjælland
Jagtvej 2
4700 Næstved

EUC Sjælland

EUC Sjælland er en selvejende uddannelsesinstitution, der tilbyder: AMU Arbejdsmarkedsuddannelser EUV Erhvervsuddannelser (erhvervsuddannelser for voksne) EUD Erhvervsuddannelser EUX Erhvervsuddannelser (erhvervsfaglig studentereksamen) HTX Teknisk gymnasium EUC Sjælland har afdelinger i Næstved, Køge, Haslev og Greve. Vi udbyder et hav af ungdomsuddannelser...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret