Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Mentor for din lærling

Dansk Byggeri
2 dage
Åben uddannelse
Ringsted, Århus
6.390 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Bliv mentor for din lærling

Mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har gode erfaringer med at indføre mentorordninger, der hjælper lærlinge og elever med at få succes i jobbet. Med dette kursus bliver du klædt på til mentorrollen for lærlinge og elever i din virksomhed, så du kan hjælpe dem med at få en god start på deres arbejdsliv.

Dit udbytte med uddannelsen

Hvis du deltager på den første dag, får du indblik i, hvordan du kan varetage og udvikle din rolle som mentor. Samtidig får du værktøjer til at strukturere samarbejdet og udviklingen hos lærlingen. Hvis du tilmelder dig begge dage, får du endnu flere vigtige kommunikationsværktøjer, bedre kendskab til dig selv og inspiration til din udvikling, og du bliver introduceret til coaching som udviklingsværktøj.

Uddannelsens indhold

På dette kursus bliver du rustet til at varetage rollen som mentor, og du lærer at møde de unges spørgsmål og at forholde dig til deres udfordringer og forventninger til fremtidens arbejdsplads. Du lærer også, hvordan du kan hjælpe dem med at finde balancen mellem skole, fritid og virksomheden.

Du får udleveret et arbejdshæfte, der bidrager til, at du får en personlig afklaring på din rolle og planlægning af dine indsatser. I hæftet får du også hjælp til, hvordan du evaluerer samarbejdet med lærlingen.

Program for dag 1:

  • Hvad er en mentor?
  • Rollen som mentor og mentee
  • Hvordan lærer din mentee bedst? Og hvordan understøtter du læringen?
  • Videndeling og inspiration til egen mentorrolle

Program for dag 2:

  • Erfaringsudveksling fra dag 1
  • DISC profil – få indblik i din egen adfærd samt andre persontyper
  • Spot og forstå andre og tilpas din adfærd herefter
  • Kommunikation og den motiverende samtale
  • Ideer til løbende udvikling af lærling/elev

Undervisningsform
Kurset består af to ikke-sammenhængende undervisningsdage. Således er der efter dag 1 god tid til at forberede sig og lave hjemmearbejde til dag 2. Det er muligt at tilmelde sig den første dag eller begge dage. Vi anbefaler dog at deltage på begge dage for at få det størst mulige udbytte. Undervisningen veksler mellem bl.a. indlæg, øvelser og gruppearbejde.

Målgruppe

Målgruppe
Medarbejdere, der er udpeget eller har interesse i at blive udpeget som mentor for lærlinge og yngre medarbejdere i virksomheden. 

Om udbyderen

Dansk Byggeri

Hos Dansk Byggeri tilbyder vi dig en lang række kompetencegivende kurser og uddannelser, som tager dig videre. Vi kender til byggeriets vilkår og hverdagen hos medlemsvirksomhederne. Det kendskab sammen med flere års erfaring udgør fundamentet for alle vores kurser og uddannelser. Dansk...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Dansk Byggeri

Nørre Voldgade 106
1358 København K


Få information

Udfyld formularen for mere information om Mentor for din lærling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(5,0)
Baseret på 1 evalueringer
Se alle evalueringer