Hurtiglæsning kursus

Vil du gerne øge din læsehastighed?

Her på siden har vi samlet en række forskellige kurser. Der er mulighed for at vælge kurser med åben tilmelding, firmakurser eller kurser med fjernundervisning.
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning

Du finder her kurser i hurtiglæsning, som kan gennemføres på typisk kun en dag. Kurserne henvender sig til dig, som har brug for at læse meget, men har svært ved at finde tid til det. Det kan være rapporter, artikler eller bøger m.m.

Efter endt kursusdeltagelse og med lidt øvelse vil du mindst kunne fordoble din læsehastighed, og samtidig lærer du teknikker til at huske det læste bedre. På nogle af kurserne indgår også notatteknikker.

Følgende liste giver dig en ide om, hvilke emner der undervises i på de forskellige kurser:

  • Læs i helheder med færre øjenstop
  • Undgå at gå tilbage i teksten
  • Stop "den indre oplæser"
  • Hukommelsesøvelser
  • Orienteringslæsning
  • Dybdelæsning
  • Fokuslæsning
  • Fartlæsning (skimning)


Hvorfor læser vi langsomt?

Vi læser langsomt, fordi vi har lært at læse alle ord i en tekst. Det virker også mest logisk, at vi bruger netop den teknik, hvis målet er at forstå teksten ordentligt. Forskning har dog vist, at vi øger både for vores forståelse af en tekst og læsehastigheden, hvis vi i stedet for læser mere i helheder.

For at kunne læse hele sætningen i sin helhed eller i større helheder skal vi bruge vores perifere synsfelt (vidvinkel) i stedet for det centrale, som kun kan overskue ca. 15 bogstaver af gangen.

Når vi læser hvert ord, har vi mange øjenstop. I fagsprog kaldes dette for fiksationer. Mange fiksationer giver langsom læsehastighed. Langsomme læsere har desuden en uheldig tendens til at gå tilbage i teksten og læse den samme sætning eller det samme afsnit igen. Umiddelbart skulle man tro, at dette medfører en bedre forståelse af teksten. Forsøg har dog vist, at med den rette læseteknik og hukommelsesøvelser, kan læsere opnå en generelt bedre forståelse af en tekst, hvis de ikke læser tilbage i teksten, samtidig med at de læser teksten hurtigere.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen