Dronebevis

Bliv certificeret dronepilot. Dronebevis 1A, dronebevis 1B eller dronebevis 2 – er du i tvivl om hvilket dronebevis du skal vælge? Hvis du ønsker at flyve professionelt med drone, kræver det et dronebevis – find dit her!
Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Søgningen gav ingen resultater. Venligst prøv en Ny søgning
Annoncer

Bliv certificeret dronepilot med et dronebevis

Drømme du om at blive professionel dronepilot? Det kræver nogle helt særlige tilladelser og et dronebevis, da du skal kende de regler der findes fra Trafikstyrelsen, inden du sætter en drone i luften.

Danmark er en af de lande med mere restriktive regler, når det gælder droneflyvning. Derfor er det vigtigt at du sætter dig godt ind i dem, og får taget et dronebevis, inden du går i gang. Der findes to forskellige regelsæt, alt efter om du er hobby-droneflyver eller professionel droneflyver.

Ønsker du at flyve drone i det danske luftrum på hobbyniveau skal du tage et dronetegn. Dette er gratis, og kan gøres på 5 minutter. Du skal altid have dette tegn på dig, når du flyver med dine drone. Dronetegnet er en formalitet, og giver dig ikke lov til at flyve i fx byområder, tæt på lufthavne eller nær andre mennesker – det kræver det dronebevis. Du må dog gerne flyve kommercielt og tjene penge på optagelser med et dronetegn.

Dronebevis – for professionelle

De danske regler for professionel droneflyvning er lavet af Trafikstyrelsen, og åbner op for mere avancerede flyvninger. Dette kræver et dronebevis, som opnås gennem et kursus. Dronebeviset giver dig mulighed for at bl.a. at:

  • Flyve i byområder
  • Flyve ind til 2 km fra lufthavne
  • Flyve over menneskemængder
  • Flyve ind til 15 meter til en større offentlig vej

Der findes forskellige typer af dronebevis, hvor du både får teori og praktisk undervisning. Med undervisningen bliver du klædt på til at flyve drone inden for lempelserne, og med i prisen indgår en certificering fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Indholdet i undervisning kan fx være: operationsprocedurer, flyvesikkerhed, regler om flyvning, meteorologi, kortlære,, dronekomponenter, kommunikation, privatlivets fred, luftrummet.

Få at opnå beviset og certificeringen skal du bestå en teoriprøve, der består af 30 multiple choice spørgsmål. Alt typen af dronebevis, skal du også til en praktisk flyveprøve, hvor du bliver testet i at flyve i ATTI-mode.

Dronebevis 1A

Dronebevis 1A er for dig, der vil flyve droner under 1,5 kg. Dronebevis 1A har samme teori som 1B og 2, men har ingen praktisk flyveprøve.

Dronebevis 1B:

Dronebevis 1B er for dig, der vil flyve droner mellem 1,5 og 7 kg. Her har du samme teori som 1A, men også en praktisk prøve. Det er også muligt at tage en natpåtegning, som kræver en ekstra praktisk prøve, som sker efter solnedgang.

Dronebevis 2

Dronebevis 2 er for dig der ønsker at flyve droner op til 25 kg. Her er der både en teoretisk og praktisk prøve, ligesom du også her kan tage en natpåtegning.

Efter du har fået dit dronebevis, er det vigtigt at du vedligeholder din flyveerfaring ved at flyve mindst 5 timer om året. Denne erfaring skal være opnået i den tungeste vægtklasse, du har dronebevis til.