PowerShell Videregående

Superusers, Online (+2 lokationer)
Længde
2 dage
Pris
9.400 DKK ekskl. moms
Næste startdato
7 december, 2023 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online
Længde
2 dage
Pris
9.400 DKK ekskl. moms
Næste startdato
7 december, 2023 (+2 startdatoer)
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online
Vil du vide mere?

Startdato

Vælg mellem 2 startdatoer

7 december, 2023

  • Holdundervisning
  • Århus

7 december, 2023

  • Online
  • Online

Kursusbeskrivelse

Dette kursus,SU-531, er en naturlig fortsættelse tilSU-530Powershell Grundkursus.

Deltagelse på kurset forudsætter, at du har grundlæggende viden om cmdlets, objekter, pipelinesyntaksen og PowerShell hjælpesystemet.

Alle Microsoft platforme kan i korte træk styres og administreres i Windows PowerShell. Derfor er scriptsproget bredt anvendt både inden for Azure og on-premise.

På kurset går vi i dybden med PSDrives, der anvendes mange steder til at udstille objekter, som man nemt kan navigere i. On-premise giver det f.eks. adgang til Windows Registry og IIS - i skyen findes alle Azure ressourcer i et PSDrive.

Du introduceres derudover til PowerShells CIM cmdlets, som er en erstatning af de gamle WMI-forespørgsler og er nyttige til at indhente systeminformation og konfigurere indstillinger, som ikke er tilgængelige direkte via PowerShell.

Vi bruger også meget tid på Remoting, som er en helt central del af PowerShell til fjernadministration af servere og desktop maskiner. Windows PowerShell anvender winRM, imens PowerShell 7 også tilbyder SSH. Længerevarende scripts kan køres ad hoc som et job, eller de kan knyttes til et baggrundsjob og eksekveres efter en fast tidsplan f.eks. hver nat.

Vi øver os i at oprette og administrere af ressourcer, f.eks. en virtuel maskine i Azure der elegant oprettes via Az-modulet til PowerShell i cloud shell. Azure AD brugere og grupper er helt centrale for alle Microsoft 365 tjenesterne såsom Teams, SharePoint og Exchange. Microsoft Graph modulet tilbyder en del cmdlets, men man kan stadig have brug for funktionalitet fra de gamle moduler.

Hvert modul har lab med øvelser, så du løbende får en hands-on oplevelse og anvender den forståelse og viden om PowerShell, du erhverver dig på kurset.

Superusers
karlebovej 91
3400 Hillerød

Superusers

SuperUsers a/s er en dansk virksomhed, vi er 40 kolleger, som siden 1984 har haft over 50.000 personer på kursus indenfor operativsystemer, databaser, netværk og program-udvikling. Vi gør os umage!SuperUsers a/s leverer IT-viden og løsninger, fra vores afdelinger i Hillerød...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret