Kurser for ledige

Leder du efter jobrettet uddannelse? 

Den ordning, der før hed 6 ugers selvvalgt uddannelse, kaldes idag jobrettet uddannelse. I og med finduddannelse.dk retter sig udelukkende imod erhvervslivet, har vi samlet alt indhold rettet imod ledige/jobcentre/a-kasser på en seperat søgetjeneste, www.kurserforledige.com

På denne side kan du læse om alle kurser, du har adgang til som ledig. Vi samler hele markedet, så du får et overblik. 

Kurserforledige.com samler markedet for jobrettet uddannelse

Det er Finduddannelse Danmark, der står søgetjenesten kurserforledige.com, og det er kurser, du kan tage som en del af din jobplan. 

6 ugers selvvalgt uddannelse for ledige 

I søgetjenesten kfl.com ser du de kurser, du har mulighed for at vælge som led i din jobplan. Du vil få uddannelsesydelse, mens du deltager i kurset, og det er jobcentret, der betaler for din selvvalgte uddannelse. Du vælger og beslutter dig for et kursus i samarbejde med jobcentret, så du får de beste muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. 

Kurser for ledige

Dagpengemodtager for at få en jobrettet uddannelse

For at få adgang til en 6 ugers jobrettet uddannelse, så skal du modtage dagpenge. Som nævnt tidligere, er det jobcentret, der betaler for din jobrettede uddannelse, og du får uddannelsesydelse under uddannelsen. 

Måske har du allerede ret til uddannelse 1. ledighedsdag, og så skal du have færdiggjort det inden for 9 måneder, hvis du er over 25 og 6 måneder, hvis du er under 25 år.

Find jobrettede uddannelser på den regionale positivliste

Når du skal vælge 6 ugers jobrettet uddannelse, så kan du vælge udfra en regional eller landsdækkende positivliste. Alle kurser og uddannelser varierer fra region til region, da jobefterspørgslen er forskellig fra region til region. Listerne sørger for, at der vil være jobmuligheder inden for det område, du vælger at tage en jobrettet uddannelse i. Der er 8 regionale positivlister. 

Beskæftigelsesministeriet har også udarbejdet en landsdækkende positivliste, som også indeholder jobrettede uddannelser, som skal møde arbejdsmarkedets efterspørgsel. 

Vil du have hjælp med din jobrettede uddannelse? Find din jobrettede udannelse her

Kontakt Kurserforledige.com allerede i dag og få hjælp til at finde din 6 ugers uddannelse!

Senest opdateret: 13 sep 2016