Vis finduddannelse.dk som: Mobile

AMU kurset, der gør dig til dørmand


Af kommunikationsmedarbejder V. Singarasah

Har du gået med tanken om at blive dørmand, men stadig er lidt i tvivl? Mød Benny på 48 år der arbejder som dørmand i sin fritid. Han fortæller lidt om arbejdet, uddannelsen og fordele og ulemper ved arbejdet som dørmand i interviewet her. Benny har taget et AMU-kursus inden for vagtservice. 

Et intensivt forløb, der lærte mig meget på kort tid

dørmand, amu-kursusJeg tog vagtuddannelsen på Københavns tekniske skole. Det var et intensivt forløb på 14 dage. Deltagerne på kurset var både os lidt ”ældre” personer, men også unge mennesker. Så bare fordi du ikke er i tyverne mere, betyder det ikke, at du skal afskrive muligheden for at blive dørmand.

Hvad har du af tidligere erfaringer jobmæssigt?

Jeg har været frisør og nu er jeg kloakmester, så det er meget forskellige brancher jeg har været i. Det er kun i weekenderne jeg er dørmand. Jeg er kommet lidt op i årene nu, så jeg gider ikke rigtig stå som dørmand på diskoteker mere - det er mere privatfester og halballer jeg står ved.

Hvad lærte i på dørmandskurset?

Under uddannelsen beskæftiger du dig med mange forskellige emner. Derfor er det også vigtigt, at du er fokuseret og deltager aktivt, hvis du vil have et godt og lærerigt udbytte ud af kurset.

Vi havde undervisning inden for forskellige områder:

  • Retsregler og bemyndigelse
  • Vagtfunktioner
  • Brandværn - Førstehjælp
  • Rapportering, melding og efterforskning
  • Kommunikation og konflikthåndtering
  • Personlig sikkerhed - Sikringsteknik

Hvad er de vigtigste egenskaber du skal have som dørmand?

Meget kort, så er det situationsfornemmelse og kommunikationsevner. Du behøver ikke at være stor og stærk. Under uddannelsen skal du nok få lært, hvordan du mest effektivt kan standse situationer via simple midler. Det er vigtigt, at du er mental stærk og du skal være forberedt på, at du ikke kan undgå at få nogle knobs, når du arbejder som dørmand.

Hvis du kan læse situationer godt, kan du via kommunikation tit få afværget konfrontationer. Jeg har et princip om ikke at stå alene, da jeg ikke føler jeg kan udføre mit arbejde tilfredsstillende under sådanne omstændigheder.  

Hvis to kammerater kommer i klammeri og jeg går ind og tager fat i den ene, kan situationen måske udvikle sig. De to kammerater vil måske rotte sig sammen mod mig, for hvorfor skal jeg blande mig i deres anliggende. I sådan en situation er det pludselig to mod en. Når folk er berusede, opfører de sig selvfølgelig anderledes, og derfor er det i min optik vigtigt at have en makker med, så man ikke står alene med grupper af mennesker.

Så er der en til at passe på mig og jeg passer så på ham (kollega).

Hvilken risiko er der i arbejdet som dørmand?

Som nævnt før er der en risiko for at få nogle knobs. Det er heldigvis ikke noget der sker tit. Det er også afgørende, hvilke steder man er dørmand. På nogle jobs er risikoen simpelthen større, så der kan man selv være med til at påvirke risikoen.

Jeg plejer ikke at stå i samme by som jeg bor i. Sandsynligheden for at folk du har haft problemer med tropper op foran ens dør er simpelthen for stor. Derfor arbejder jeg altid i nabobyerne for at mindske den risiko. Sandsynligheden for, at der sker noget er der stadigvæk – den er bare betydelig mindre.

Gode råd til folk der overvejer at blive dørmand?

Hvis du selv er en opfarende person, så skal du ikke være dørmand. Du skal ikke optrappe en situation, din primære opgave ved at være dørmand er, at du skal forebygge, at der opstår situationer.

Det er vigtigt, at du er god til at kommunikere og ved hvordan du skal snakke til forskellige målgrupper. Arbejdet er meget mere end at stå ved døren og lukke folk ind. Det handler om at skabe en dialog med gæsterne, og hvis der er nogle enkelte der skiller sig ud på en negativ måde, er det vigtigt, at du via dialog får gjort opmærksom på, at du er tilstede. Det skal gøres, så de pågældende gæster ikke føler, at du går i hælende på dem og dermed er med til at optrappe en situation.


Senest opdateret: 30 nov 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-01-2016

10 grunde til at tage et AMU kursus

Du har garanteret hørt om arbejdsmarkeduddannelse - populært forkortet til AMU - men hvorfor så lige vælge den type efteruddannelse? Vi kommer her med vores 10 bud på, hvorfor det er værd at investere i et AMU kursus.

Tags: AMU
Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2016

Udbyder om L-AUS kurset

Få de grundlæggende svar på dine spørgsmål om L-AUS og find ud af, hvem der vælger e-learning og hvem der vælger fremmøde kurserne. Vi har interviewet Daniel Thenning fra Lekon Kompetence, som udbyder L-AUS som både e-learning og almindelige kurser.

Læs mere
Sidst opdateret 06-11-2018

VEU godtgørelse

I den sidste tid har der været en del omtale i medierne omkring problemer med ansøgning af VEU godtgørelse.Mange har netop haft problemer med at finde rundt i reglerne forbundet med godtgørelsen.Denne guide har til mål at gøre det lettere for dig, både som medarbejder og leder, at søge VEU godtgørelse.

Tags: AMU
Læs mere
Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!