Viser 1-20 af 39
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 39
1
2

Bliv pædagogisk leder nu

En diplomuddannelse inden for pædagogisk ledelse giver dig færdigheder og kompetencer til at lede og administrere pædagogiske institutioner og organisationer. Du udvikler dine ledelsesevner og opnår samtidig forståelse for pædagogiske principper.

Hvad er en diplomuddannelse?

En diplomuddannelse er en videregående uddannelse du kan starte på efter endt bacheloruddannelse eller tilsvarende. Formålet med denne type uddannelse er at give den studerende en specialiseret viden og færdigheder inden for et specifikt fag- og erhvervsområde. Diplomuddannelser er rettet mod personer, der allerede er i beskæftigelse og ønsker at opgradere deres kompetencer og karrieremuligheder. Derfor er det en klar fordel at du, foruden en uddannelse i bagagen, også har erfaring inden for undervisning eller pædagogisk arbejde vil også være en fordel, da det giver en praktisk forståelse for de udfordringer og muligheder, der findes i pædagogisk ledelse.

Strukturen på en diplomuddannelse variere naturligvis alt afhængig af udbyder og det specifikke område. Dog kan du som studerende forvente et solidt teoretisk fundament samt praktiske færdigheder inden for netop dit fagområde. Undervisningen fokuserer ofte på relevante problemstillinger inden for erhvervsområdet. 

Indhold på en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse

En diplomuddannelse i pædagogisk ledelse er en bred og varieret uddannelse, der dækker flere fagområder. På den måde kan du også fokusere på det område, som har din største interesse. En diplomuddannelse inden for pædagogisk ledelse har et hovedfokus på pædagogisk teori og praksis. Undervejs i uddannelsen vil undervisningen dække forskellige teoretiske tilgange til pædagogik og praksis i uddannelsesinstitutioner. Specifikt vil du undervises i diverse læringsteorier, udviklingspsykologi, undervisningsmetoder samt evaluering af pædagogisk praksis. Sideløbende med undervisningen i de forskellige læringsteorier, vil du også få undervisning i ledelsesteori- og praksis. Her er fokus på ledelsesmæssige koncepter og strategier, bl.a. organisationsudvikling, personaleledelse og konflikthåndtering.

Hvilke udbydere tilbyder en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse i Danmark? 

  • University College Lillebælt (UCL): UCL tilbyder en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse. Uddannelsen fokuserer på at udvikle ledelseskompetencer inden for pædagogiske områder.
  • Professionshøjskolen Absalon: Absalon tilbyder også en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse. Uddannelsen er rettet mod fagprofessionelle inden for det pædagogiske område, der ønsker at styrke deres ledelseskompetencer.

Hvad er dit udbytte med en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse?

Med en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse udvikler du dine ledelsesevner og får kompetencerne til at arbejde med både teambuilding og motivation af medarbejdere. En del af uddannelsen er typisk også, at du vil arbejde med forskningsmetoder og evalueringsteknikker til at analysere og forbedre pædagogisk praksis og organisatoriske processer i forskellige organisationer. 

Bliv pædagogisk leder nu

Hvem kan tage en diplomuddannelse i pædagogisk ledelse?

Uanset om du allerede gør eller om du har ambitioner om at arbejde i pædagogiske institutioner som eksempelvis skoleleder, institutionsleder eller pædagogisk konsulent, kan denne uddannelse være et godt fundament at udvikle dine kompetencer på samtidig med, at den giver dig mulighed for at styre retningen af din karriere.

En karriere inden for pædagogisk ledelse

Alt afhængig af den karrierevej du har valgt og hvor din passion ligger, kan du med fordel undersøge den uddannelsesinstitution du vil tage din diplomuddannelse i pædagogisk ledelse på nærmere. Eksempelvis kan du vælge en uddannelsesinstitution med fokus på skole- og institutionsledelse. Her er fokus specifikt på ledelse af skoler, daginstitutioner og andre typer af pædagogiske organisationer. Du vil typisk lære om områder som bl.a. skolepolitik, økonomistyring og samarbejde med forældre. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen