Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Sundhedsfaglig diplomuddannelse

UC SYD
3 år
Diplomuddannelser
Syddanmark
Startdato: Kontakt for information - Syddanmark

Sundhedsfaglig diplomuddannelse

sundhedsfaglig diplomuddannelse

Specialiser dig med en sundhedsfaglige diplomuddannelse


Arbejder du inden for sundhedssektoren f.eks. som sygeplejerske, ergoterapeut eller jordemoder? Vil du styrke din viden om og forståelse af den sundhedsfaglige praksis? Så er en Sundhedsfaglige Diplomuddannelse fra UC SYD det rette valg for dig!

En Sundhedsfaglig diplomuddannelse er til dig, der har brug for ny viden, nye kompetencer og nye muligheder inden for dit fagområde. Du kan bygge ekstra kompetencer på, dykke ned og specialisere dig eller bevæge dig i en ny faglig retning.

Vi følger de sundhedsfaglige retningslinjer  

Du kan trygt tilmelde dig de moduler eller kurser, du gerne vil læse. Vi tilpasser undervisningen, så den kan gennemføres online eller lever op til de sundhedsfaglige retningslinjer, der gælder på det tidspunkt, hvis vi kan undervise dig på campus.

Du vil blive orienteret om undervisningsformen inden første undervisningsdag.

_______________________________________________________________________________________

Læs på fuld tid eller deltid

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv.

Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af obligatoriske moduler, valgfrie moduler og et obligatorisk afgangsprojekt, som i alt udgør 60 ECTS-point.

De valgfrie moduler og afgangsprojektet giver dig mulighed for at specialisere dig i forhold til en bestemt funktion, profession eller branche.

Vælg mellem fire retninger

Når du tager den Sundhedsfaglige Diplomuddannelse kan du vælge mellem fire retninger:

 • Sundhedsfaglig diplom - i Professionspraksis
  Bliv specialiseret i dit fag og øg kvaliteten af dit arbejde til gavn for patienter og borgere.
 • Sundhedsfaglig diplom - i Borgernær sundhed
  Få kompetencer til at tilrettelægge borgernære sundhedsindsatser, og styrk dit samarbejde med borgere, pårørende og tværfaglige aktører.
 • Sundhedsfaglig diplom - i Sundhedsformidling og klinisk uddannelse
  Opnå kompetencer til at formidle sundhed til patienter og borgere og bliv klædt på til at vejlede og undervise i sundhedssektoren.
 • Sundhedsfaglig diplom - i Sundhedsfremme og forebyggelse
  Bliv specialiseret inden for sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering og styrk dine forskellige tilgange til arbejdet med mennesker.

Målgruppe

En sundhedsfaglig diplomuddannelse er til dig, der har brug for ny viden, nye kompetencer og nye muligheder inden for dit fagområde.

Adgangskrav

For at blive optaget på modulerne på uddannelsen skal du som minimum have afsluttet en kort videregående uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en akademiuddannelse.

En professionsbacheloruddannelse eller universitetsbachelor giver dig derfor også adgang til modulerne på diplomniveau. Derudover forudsætter optagelse på diplomuddannelserne mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Har du andre eller tilsvarende forudsætninger, kan du optages på baggrund af en individuel kompetencevurdering.Læs mere om individuel kompetencevurdering.For at gå til prøve i afgangsprojektet skal du have taget moduler svarende til 45 ECTS.

Forsøgsordning
Fra den 1. august 2019 og til og med den 31. juli 2022 kører Uddannelses- og Forskningsministeriet en forsøgsordning. Den gør, at du ikke behøver at have to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse for at starte på en diplomuddannelse, hvis du opfylder disse krav:

 • Du har en akademiuddannelse
 • Du har mindst fire års relevant erhvervserfaring
 • Du er i relevant beskæftigelse ved optag på uddannelsen

Pris

Du betaler løbende for din uddannelse, når du tilmelder dig et modul. Dette betyder at prisen afhænger af, hvordan du vælger at sammensætte uddannelsen. 

Video

Om udbyderen

UC SYD

UC SYD Efter- og videreuddannelse giver dig mulighed for at skabe fremdrift i dit arbejdsliv. Tilbud om at lægge til, forme og vokse – både som menneske og medarbejder. Vi uddanner og videreuddanner studerende i et fagligt internationalt uddannelses- og...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

UC SYD

Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

Telefon: Studievejleder: +45 7266 5234 Videreuddannelseschef: +45 7266 5212 Souschef: +45 7266 5226
www.ucsyd.dk


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: