Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Akademiuddannelse i ungdomspædagogik

UC SYD
Startdatoer
Esbjerg
Kontakt for information 
Haderslev
Kontakt for information 
Kolding
Kontakt for information 

Kursusbeskrivelse

Akademiuddannelse i ungdomspædagogik

Styrk dit pædagogiske arbejde med unge

Vil du gøre en mærkbar forskel for børn og unge?

Så får du de rette værktøjer på Akademiuddannelsen i ungdomspædagogik.

Hverdagen i en ungdomsklub eller på et opholdssted bliver let kaotisk. Få orden i det kaos og giv den orden videre til de unge med en Akademiuddannelse i ungdomspædagogik.

Uddannelsen i ungdomspædagogik er et godt supplement, hvis du arbejder i fritids- og ungdomsklubber, opholdssteder og kommunale institutioner med unge eller som opsøgende medarbejder og SSP-medarbejder. Men uddannelsen er målrettet alle, der arbejder med unge med for eksempel psykiske vanskeligheder, nedsat funktionsevne, efterværn af unge eller unge i risikogrupper, der skal bruge støtte til at forebygge misbrug eller kriminalitet. 

Dit udbytte med Akademiuddannelse i ungdomspædagogik

 • Lær at identificere, vurdere, planlægge, gennemføre og evaluere pædagogisk arbejde inden for det ungdomspædagogiske felt.
 • Bliv klædt på til tværfagligt samarbejde om den ungdomspædagogiske indsats.
 • Lær hvordan du bedst arbejder med forskellige risiko- og målgrupper.   

Akademiuddannelsen i ungdomspædagogik gør dig i stand til at identificere, vurdere, planlægge, gennemføre og evaluere pædagogisk arbejde inden for det ungdomspædagogiske felt. Du lærer at kombinere din pædagogiske erfaring med relevant teori og viden om ungdomspædagogisk arbejde og indgå i samarbejde med relevante aktører i det ungdomspædagogiske felt.

Når du afslutter uddannelsen, har du ret til at anvende betegnelsen AU i ungdomspædagogik eller den engelske betegnelse; Academy Profession (AP) Degree in Youth Pedagogy. Akademiuddannelsen i ungdomspædagogik giver dig mulighed for ansættelse i klubber og skolefritidsordninger.

Læs på fuldtid eller deltid

Uddannelsen er normeret til 1 år. Det betyder, at uddannelsen tager et år, hvis du studerer på fuld tid. De fleste vælger dog at læse på deltid i 3 år, så der er plads til familie- og arbejdsliv.

Du kan vælge at læse over en endnu længere periode, så længe du afslutter uddannelsen inden for seks år fra den dag, du starter. 

  Målgruppe

  For at komme ind på Akademiuddannelsen i ungdomspædagogik på UC SYD, skal du i forvejen have gennemført en studie- eller erhvervsforberedende uddannelse, som for eksempel gymnasium eller en erhvervsuddannelse. 

  Derudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. 
  Hvis du ikke opfylder disse krav, kan du muligvis optages på dispensation efter en individuel vurdering.

  Uddannelsens opbygning

  Uddannelsen udgør 60 ECTS og består af obligatoriske fagmoduler og valgfrie fagmoduler. Du kan vælge valgmoduler fra andre akademiuddannelser. 

  Akademiuddannelsen bliver afsluttet med et afgangsprojekt.

  Om udbyderen

  UC SYD Efter- og videreuddannelse giver dig mulighed for at skabe fremdrift i dit arbejdsliv. Tilbud om at lægge til, forme og vokse – både som menneske og medarbejder. Vi uddanner og videreuddanner studerende i et fagligt internationalt uddannelses- og...


  Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

  Kontaktinfo

  UC SYD

  Degnevej 16
  6705 Esbjerg Ø

  Telefon: Studievejleder: +45 7266 5234 Videreuddannelseschef: +45 7266 5212 Souschef: +45 7266 5226
  www.ucsyd.dk


  Evalueringer
  Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

  Du vil måske også være interesseret i: