Buschauffør uddannelse

Styrk dine kompetencer

Drømmer du om en varierende hverdag bag rattet, hvor du møder masser af mennesker og har masser af ansvar? Så er en buschauffør uddannelse måske det rette for dig? 
Viser 1-9 af 9
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-9 af 9

En buschauffør uddannelse kan styrke dine muligheder

Drømmer du om en karriere med en varierende hverdag samt masser af ansvar og udfordringer? Så er en buschauffør uddannelse måske noget for dig! Er du allerede uddannet buschauffør kan du desuden opkvalificere dig gennem relevant efteruddannelse. Læs mere her, hvor vi kommer ind på det, der skal til for at blive buschauffør samt, hvordan du kan styrke dine kompetencer på området.

Tag en buschauffør uddannelse og styrk dine muligheder

Det er dit job som buschauffør at sikre, at bussen kommer frem til tiden samt, at alle passagerer føler, at de er i kyndige hænder. Er du buschauffør skal du derfor både have øje for vejen samt passagererne, og du skal derfor både klædes på med tekniske færdigheder og kundeservice. Med en buschauffør uddannelse bliver du netop rustet til alle de facetter, som din hverdag kommer til at bære præg af.

Bliv buschauffør!

Skal du varetage jobbet som buschauffør helt fra bunden, så er det altafgørende, at du har et kørekort til bus. Det kan du opnå med en buschauffør uddannelse, der løber over 6 uger og hører under ordningen for AMU kurser. Du kan se en samlet oversigt over AMU kurser her.

Tag en buschauffør uddannelse, hvis du ønsker en hverdag bag rattet:

  • med mange forskellige opgaver
  • hvor du møder nye mennesker
  • med ansvarsområder inden for bl.a. sikkerhed
  • på en anderledes arbejdsplads

Buschauffør uddannelsen leder til et buskørekort (kategori D og D-erhverv), et chaufføruddannelsesbevis samt et AMU kursusbevis. På uddannelsen gennemgår du et teoretisk og praktisk forløb samt den lovpligtige grundlæggende kvalifikationsuddannelse.

På uddannelsen får du indblik i emner såsom:

  • Førstehjælp
  • Konflikthåndtering
  • Arbejdsmiljø
  • Miljørigtig kørsel
  • Ergonomi

Du kan tage din buschauffør uddannelse mange steder i landet hos de AMU-udbydere, der er specialiserede inden for transport. Typisk kan du selv vælge, om du vil tage uddannelsen på dag- eller aftenhold. Efter endt uddannelse er du kvalificeret til at udføre erhvervsmæssig personbefordring med bus, enten som rutebuskørsel eller turistbuskørsel.

Prisen for en buschauffør uddannelse afhænger af, om du er i målgruppen for AMU kurser samt din eksisterende arbejdssituation og uddannelsesbaggrund. Vi anbefaler, at du tager kontakt til dit uddannelsessted for mere information om dette.

Styrk dine kvalifikationer med efteruddannelse

Hvis du allerede er uddannet buschauffør findes der både efteruddannelse, der er et lovmæssigt krav for dit virke som buschauffør samt valgfri efteruddannelse, der opkvalificerer dig på området. Det er et krav fra EU, at du har den såkaldte EU-efteruddannelse, som er et 5-dages AMU kursus, du skal deltage på hvert 5. år.

Af valgfri efteruddannelse kan du bl.a. finde:

  • Energiøkonomisk kørsel for erhvervschauffører
  • Kørsel med vogntog
  • Rutebuskørsel
  • Billettering og kundeservice
  • Køreteknik - vanskelige trafikale situationer

Det er til stor gavn for dine fremtidige jobmuligheder som buschauffør, at du efteruddanner dig med netop de buschauffør kurser, der passer til dine behov. Du vil på alle kurser få det, der skal til for at øge dine kvalifikationer, og samtidig er du klædt på med den nyeste viden på området. Du kan få mere inspiration til efteruddannelse i vores transportguide.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier