Viser 1-20 af 24
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 24
1
2

Få en lastbilchauffør uddannelse 

Inden for transportbranchen findes der en lang række spændende efteruddannelser, som du kan gennemføre. Står du som lastbilchauffør og mangler en ny udfordring eller nye kompetencer til din dagligdag, så er en efteruddannelse på transportområdet noget for dig.

Tilføj nye kompetencer med en lastbilchauffør uddannelse

Mange kompetencer i ét job

Som lastbilchauffør kan det være en stor fordel at have gennemført flere efteruddannelser, da der findes ganske mange krav at opfylde. Du skal, som chauffør, kunne læsse og losse lastbilen med mange forskellige typer af varer og gods og kende flere forskellige sikkerhedsbestemmelser samt den praktiske måde at fastgøre dem.

Du skal kunne planlægge ruter og have indgående kendskab til de forskellige dokumenter, der skal udfyldes og benyttes i forbindelse med transporten. Med en lastbilchauffør uddannelse kan du specialisere dig inden for forskellige typer af godstransport.

Du kan specialisere dig inden for eksempelvis:

  • Flyttechauffør
  • Godschauffør
  • Renovationschauffør
  • Tankbilchauffør

Hver af chaufførspecialiseringerne giver dig uddannelse inden for forskellige former for IT, og du lærer alle de nødvendige kompetencer for at arbejde inden for dit specialeområde. Der findes også den mulighed at blive kørselsdisponent. Her får du værktøjerne til at stå for den daglige drift i et transportfirma samt grundig gennemgang af arbejdsmiljø og forhandlingsteknik.

Start fra bunden eller byg oven på

Du kan begynde din lastbilchauffør uddannelse med at tage et kørekort til lastbil. Dette er en ganske grundlæggende del af det at være lastbilchauffør og er derfor en god start. For at tage et lastbilkørekort, er der nogle krav, du skal opfylde. Du skal være 21 år, eller fylde 21 under uddannelsesforløbet og have almindeligt B-kørekort. Derudover skal du kunne beherske dansk på niveau svarende til "Prøve i Dansk 2", og du skal kunne medbringe en lægeattest, som kan godkende dig til at tage et lastbil C-kørekort. Alternativt findes der en længere uddannelse, som kræver at du har gennemført 9./10. klasse med bestået i dansk og matematik.

Hvis du allerede har en lastbilchauffør uddannelse, findes der en lang række af efteruddannelser, du kan tage. Du kan efteruddanne dig og tage forskellige krancertifikater til eksempelvis lastbilmonteret kran. Her får du indsigt i love og regler om lastning ved hjælp af kranen, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger, der skal være for at du kan benytte kranen forsvarligt.

Det kan også være en fordel for dig, som en del af din lastbilchauffør uddannelse at tage et truckcertifikat. Hvis du tager en hel lastbilchauffør uddannelse kan du, ved visse udbydere, vælge at tage truckcertifikatet inden du begynder hovedforløbet. Her får du kompetencerne til at betjene forskellige gaffeltrucks og forskellige selvkørende stablere. Du får teoretisk indsigt i sikkerhedsbestemmelser og rig mulighed for at få praktisk erfaring med at føre trucks. Der findes en række truckcertifikater du kan tage, som giver forskellige kompetencer.

Du kan læse mere om truckcertifikater her

Har du motivationen?

Du skal være motiveret og have lyst til at arbejde med transport. Det er en forudsætning, at du har lyst til at arbejde med maskiner og teknik samt, at du er indstillet på at der er en højt behov for servicemindede medarbejdere. Dette er generelle grundregler for dig, som ønsker at starte eller fortsætte din karriere i transportbranchen. Find de specifikke optagelseskrav under din valgte uddannelse eller tag kontakt til udbyderen, så du er sikker på, at du opfylder kravene.

Klik her og få mere inspiration i vores transportguide

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier