Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Uddannelse i Persondatabeskyttelse - fra juridiske krav til praktisk implementering nu og fremover

Teknologisk Institut
5 dage
Åben uddannelse
Taastrup, Århus
Startdato: 24-08-2020 - Taastrup
24.900 - 24.999 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Sådan sikrer du at virksomheden overholder de gældende GDPR regler. Du får den nødvendige indsigt i de juridiske krav der ruster dig til at agerer som intern rådgiver eller Data Protection Officer (DPO), herunder hvordan du bør forholde dig til forordningens krav og hvordan disse implementeres i praksis i virksomheden.

Fra jura til praksis med fokus på praktisk anvendelse

Uddannelsen i Persondatabeskyttelse - fra juridisk krav til praktisk implementering har været gennemført i de sidste 3 år. Vi fortsætter nu succesen med et forløb, som er tilpasset den udvikling der sker nu og fremadrettet. Uddannelsen vil give dig den nødvendige indsigt i de juridiske krav samt ruste dig til at agere som intern rådgiver eller Data Protection Officer (DPO), herunder hvordan du bør forholde dig til forordningens krav og hvordan disse implementeres i praksis.

Uddannelsen giver 30 CPE point til fx CISSP, CISA, CISM eller CGEIT.

Deltagerprofil

Uddannelsen er for alle, som sidder med bl.a. IT- og informationssikkerhed, compliance, governance, jura, intern revision og lign. Derudover, er uddannelsen relevant for den person, som har ansvaret for at sikre, at forordningens krav er implementeret i virksomheden/en myndighed samt overvåge at dette overholdes. Uddannelsen henvender sig derfor ikke kun til en kommende Data Protection Officer, men til alle som ønsker at få indblik i, hvordan forordningens krav skal fortolkes og implementeres i praksis. Ved brug af cases og praktiske eksempler vil vi forsøge at gøre uddannelsen relevant for alle, uanset hvilken virksomhed eller myndighed du arbejder for.

Udbytte

 • Du bliver klædt på til at starte arbejdet med persondatabeskyttelse i henhold til EU persondataforordning
 • Du får den nødvendige viden og træning til at udføre rollen som intern persondatarådgiver
 • Hands-on erfaring gennem øvelser og workshops og cases fra den virkelige verden
 • Du får gennemgået de vigtigste områder og regler i persondataforordningen
 • Hvert område vil inkludere en gennemgang af det juridiske grundlag, kravene i forordningen
 • Du lærer hvordan disse krav kan operationaliseres i din virksomhed
 • Vejledning i (DPIA) Data Protection Impact Assessment
 • Tilgængelige og praktiske værktøjer fra myndigheder og brancheforeninger, med henblik på at gøre det daglige arbejde med persondata-compliance mere overskueligt

Indhold

 • Introduktion til persondatareglernes baggrund og indhold
 • De vigtigste områder og regler i forordningen:
  - Roller: Dataansvarlig, databehandler og fælles dataansvar
  - Behandlingsgrundlag
  - Den registreredes rettigheder
  - Databehandleraftaler
  - Konsekvensanalyser /Data Privacy Impact Assesments
  - DPO funktionen – opgaver og ansvar
  - Krav ved overførsel ud af EU
  - Håndhævelse
 • Kortlægning / Data-mapping i praksis
 • Sikkerhed, risikostyring og databrud
 • Oplæg fra en erfaren praktiker: Strategy, Organization, The People Factor and Data Protection by Design and by Default
 • ”Førstehåndserfaringer med praktisk håndtering af inspektion fra Datatilsynet”
 • Hvordan skal du forholde dig til de lovmæssige dokumentationskrav?
 • Gode råd til de mest almindelige praktiske faldgruber

Samlet set får du med uddannelsen det nødvendige kendskab til praktiske værktøjer, som kan hjælpe dig med at designe og implementere processer, politikker og kontroller så forordningens krav efterleves samt klæder dig på til at varetage rollen som intern persondatarådgiver eller DPO.

Form

Uddannelsen består af 5 undervisningsdage fordelt på 2 dage + 2 dage + 1 dag. En af undervisningsdagene vil være på engelsk, dog forstår underviser dansk. Der veksles mellem aktuelle cases, juridiske indlæg og praktisk implementering. Alt sammen med det formål at uddanne dig til dit videre arbejde med persondatabeskyttelse. Derudover får du hjælp til at udarbejde din egen skræddersyede handlingsplan.

Underviserne

Daniel er advokatfuldmægtig med speciale i databeskyttelse og informationssikkerhed hos NORDIA Advokatfirma. Daniel har flere års praktisk erfaring med at omsætte den teoretiske jura til konkrete løsninger, der understøtter forretningen. Erfaringen med at undervise har Daniel oparbejdet på Syddansk Universitet og i Finansministeriets koncern. Endelig var Daniel engageret i Justitsministeriets udarbejdelse af Betænkningen om Databeskyttelsesforordningen.

Jesper er certificeret IT-advokat og ph.d. med speciale i IT-ret, og bruger en stor del af sin tid på at rådgive myndigheder og virksomheder om persondataretlige emner. Herudover har Jesper i en årrække undervist i persondata, både jurastuderende og praktikere, og har de seneste par år afholdt en lang række oplæg for virksomheder og brancheforeninger. Endelig er Jesper medstifter og faciliteter af to netværk for folk, som arbejder med persondata i praksis.

Tim is based in Copenhagen and works as an independent privacy program manager focusing on driving GRC and data privacy projects & programs in global corporations. He is also an IAPP Faculty member and delivers training for IAPP and partner organizations across Europe. His background spans multiple industry sectors including construction, press circulation, digital media and since 2001, in IT where he has worked in global market players including Aviva, IBM, Carlsberg, Novozymes and Falck. Tim is a Chartered Fellow of the British Computer Society (FBCS CITP), a Fellow of Information Privacy (FIP) with IAPP (as well as holding CIPP/E, CIPM and CIPT) and possesses CRISC and CGEIT certifications with ISACA.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

Om udbyderen

Teknologisk Institut

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm.

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker over en bred vifte af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Få information

Udfyld formularen for mere information om Uddannelse i Persondatabeskyttelse - fra juridiske krav til praktisk implementering nu og fremover

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: