Find dit IT projektleder kursus eller uddannelse

Lær at lede udviklingsprojekter

Overvejer du at uddanne dig som IT projektleder? Er du allerede uddannet, men leder efter et kursus indenfor IT prjektledelse som kan give dig et kompetenceløft?
Viser 1-15 af 15
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-15 af 15

IT projektledelse - Uddan sig som projektleder i IT

Er du allerede færdiguddannet men ønsker at tage et kursus indenfor IT projektledelse? Leder du efter en diplomuddannelse eller et valgfag fra diplomuddannelsen i IT projektledelse? Vi har samlet et bredt udvalg af valgfag, kurser og diplomuddannelse i IT projektledelse, så du kan finde lige præcis det du leder efter. Brug vores menu til at tilpasse søgningen alt efter kategori, uddannelsestype og by, hvorefter uddannelserne og kursernes navne, pris og varighed bliver synlig.

IT projektledelse

Diplomuddannelse i IT projektledelse

En diplomuddannelse i IT er et deltidsstudie der kan tages over 2-3 år, alt efter hvor hurtigt du ønsker at færdiggøre uddannelsen og giver dig 60 ECTS point. Formålet med IT diplomuddannelsen er at give dig kompetencer til at kunne styre systemudviklingsopgaver ved at give dig analytiske evner gennem teori og praktisk systemudvikling. 

Uddannelsen består først og fremmest af to moduler:

  • Grundlæggende Objektorienteret PRogrammering (10 ECTS)
  • Webteknologier (10 ECTS)

Herefter skal du vælge retning, hvor der findes fire forskellige man kan vælge imellem:

  • Programudvikling
  • Webudvikling
  • Telekommunikation
  • Sikkerhed

Adgangskravene for at blive optage på IT uddannelsen er følgende:

  • Gennemført relevant adgangsgivende uddannelse på niveau med en erhvervsakademiuddannelse
  • eller
  • Gennemført en relevant videregående voksenuddannelse

Derudover kræver uddannelsen at du har minimum 2 års erhvervserfaring, samt grundlæggende færdigheder indenfor programmering. 

Fagmodul i IT projektledelse

Fagmoduler i IT projektledelse er for dig der ikke har færdiggjort din uddannelse, eller ønsker at videreuddanne dig ved at tage et ekstra fag i IT porjektledelse. 

Et fagmodul på diplomuddannelsen som giver 5-10 ECTS point. Formålet med modulet i IT projektledelse er at give dig kompetencerne til at tage ansvar for ledelsesopgaver i større projekter. Du vil blandt andet blive undervist i projektmodeller, - planlægning, kvalitetssikring og opfølgning. 

Kurser i IT projektledelse

Det vil også være muligt at tage et uddannelsesforløb eller kursus i IT projektledelse, som har til formål at give dig værktøjer og metoder til at håndtere de udfordringer, man møder som projektleder. Der vil være særligt fokus på at styrke dine ledelseskompetencer, så du kan lede og kommunikere med en gruppe undervejs i et projekt på den bedst mulige måde. Kurset vil også give dig dyb indsigt i din egen ledelsesstil i form af styrker og svagheder, som vil være med til at udvikle dig som projektleder. 

Forskellen på kurser og diplomuddannelsen i IT projektledelse ligger i, at kurserne henvender sig til dig der allerede arbejder som projektleder og har erfaring indenfor området, men ønsker et kompetenceløft. 

Generelt om IT projektledelse

Overordnet set, så lige meget hvilket kursus, fag eller uddannelse du vælger at tage i IT projektledelse, så handler det om at at lære at styre IT projekters udfordringer, og det at kunne lede et IT-projekt effektivt. Forskellen på IT projekter kontra almindelig ledelse af projekter, er at IT verdenen ofte er karakteriseret af at være dynamisk og i konstant udvikling. Det kræver derfor et bestemt sæt kompetencer, som man ikke vil kunne få ved at tage et almindeligt projektleder kursus. 

Fordi uddannelserne og kurserne henvender sig til dig der allerede er i arbejde, er kurserne og uddannelserne bygget på at være så praksisnære som muligt, for at du kan bruge værktøjerne med det samme. Undervisningen vil derfor veksle mellem teorigennemgang og praktiske øvelser, hvor du lærer at styrke dine projektleder kompetencer. 

Agil projektledelse

Agil projektledelse er også for dig der arbejder indenfor den digitale verden som projektleder, PMO, Scrum Master, Product Owner, projektdeltagere eller andre, som gerne vil lære mere om agil projektledelse. Agil projektledelse giver dig konkrete værktøjer til at lede agile projekter, som også er en form for projektledelse i IT, idet arbejdsformen går ud på at være tilpasningsdygtig og kortsigtet, for nemmere at kunne tilpasse sig ændringer. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen