Viser 1-20 af 30
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 30
1
2

Agile Project Management 

Agile project management er en ny form for projektledelse, der tager udgangspunkt i at verden ikke er statisk, men i konstant udvikling - hvorfor dit team også bør være det. Kompleksiteten er høj, hvilket blandt andet ses i den løbende planlægning og prioritering af arbejdsopgaver, samt at man ikke har én projektleder, men hele tre personer der fordeler ansvaret imellem sig. 

Denne form for projektledelse ligger vægt på fleksibilitet, kommunikation, præstation, samarbejde og åbenhed overfor forandring. Agile project management er kendt for at være effektiv når det implementeres korrekt. Det kræver derfor et indblik i hvordan agil projektledelse kan implementeres i din virksomhed, hvilket vores kurser kan give dig. Lyder det som noget dig og dit team gerne vil vide mere om, så læs med her og tag et kursus i agil projektledelse.

Agile Project Management - Styrk dine projektleder kompetencer

Klassisk versus agil projektledelse

Traditionelt set, når et nyt produkt eller en service skal udvikles er det en lang proces bestående af udvikling af produktet som afslutningvist testes og derefter tilpasses eller ændres. Det kan tage flere måneder for et team af udvikle, teste og ændre produktet, for igen at udvikle og teste produktet. Agile project management går ud på at nedbryde denne lange cyklus af testning og udvikling, og få produceret de rigtige produkter hurtigere over en 2-4 ugers periode. Dette gøres blandt andet ved løbende at målrette og prioritere arbejdsopgaverne blandt projektmedarbejderne, som også kaldes sprintetaper. Agile project management handler om konstant at forbedre, være fleksibel, få input fra sit team og levere høj kvalitets produkter indenfor en kort tidsramme. 

En af de store forskelle mellem klassisk projektledelse og agil projektledelse ligger, i at der ikke er én projektleder som har hele ansvaret, men i agil projektledelse fordeles ansvaret ud på tre agile roller:

  • Produkt ejeren: ansvar for målsætning, krav og prioritering af arbejdsopgaver
  • ScrumMaster: vejleder og rådgiver teamet, samt sørger for potentielle forhindringer fjernes 
  • Projektmedarbejdere: produktudvikler, tester og rapporterer 

Nogle af de metoder der bliver brugt indenfor agile project management er blandt andet:

  • Scrum
  • Extreme Programming
  • Lean

Udfordringer med agile project management

Agile projektledelse kan være med til at løse en række problemer i et projekt, men der er også visse udfordringer der skal tages forbehold for. Klassisk projektledelse ligger stort fokus på at definere, beskrive og planlægge hele projektforløbet fra start af, som er med til at skabe overblik, men også med til at begrænse fleksibilitet og pladsen til forandring. Modsætningsvis, er planlægningen ved agil projektledelse langt mere kompleks, idet man planlægger det ukendte, som gør det svært for de involverede at overskue projektet. Det kræver at rammerne er på plads til at starte med, men at prioriteringen af arbejdsopgaver konstant ændres. Det vil altså sige at man skal være tilpasningsdygtig og kunne tåle det uforudsigelige, idet planlægning og prioriteringen hele tiden vil være under forandring.  

Kurser i agile project management

Der findes et bredt udbud af kurser indenfor agile project management.

Målgruppe

Agile projektledelse henvender sig primært til dig der allerede har noget erfaring med projektledelse, eller til dig der er nysgerrig på emnet og ønsker at lære mere om denne form for nytænkende projektledelse. 

Derudover kræver det personligt at du selv er åben for forandring og har lysten til at lære hvordan man udnytter og bruger forandringer til noget positivt. Agil projektledelse er for dig der er nytænkende, søger udfordringer og har modet på at prøver kræfter af med en helt ny form for projektledelse, der kan tilvejebringe masser af effektivitet og resultater for dit team. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier