Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Persondata i offentlig forvaltning - træf de rette beslutninger

Teknologisk Institut
Startdatoer
Taastrup
19-03-2020  
11.499 DKK
22-03-2021  
11.499 DKK
Kolding
25-05-2020  
11.499 DKK
27-06-2021  
11.499 DKK
Århus
31-08-2020  
11.499 DKK

Kursusbeskrivelse

Lær at lede medarbejdere gennem persondata- og den forvaltningsretslige jungle. Vi arbejder med de nye databeskyttelsesregler og koblingen til forvaltnings-, arkiv-, cpr- og offentlighedsloven i hhv. stat, kommune eller region.

Skab et solidt fundament for de gode beslutninger

Med de nye databeskyttelsesregler skal man være ekstra sikker i sin sag, når der skal behandles personoplysninger om borgerne. På kurset lærer du, at navigere i de relevante regler. Det gælder for så vidt både de nye, de skærpede og de begrænsede regler. Du får et helhedsoverblik over de mange retsområder og indsigt i reglerne, så I kan arbejde endnu mere effektivt inden for lovens rammer.

Udbytte

  • Overblik over databeskyttelses- og forvaltningsregler
    - Det teoretiske udgangspunkt for at kunne identificere mulige problemstillinger
  • Kompetencer til at vurdere reglernes indbyrdes forhold og anvendelse
    - Fundamentet for at kunne vurdere hvilke regler, der finder anvendelse
  • Værktøjer, metoder og planer til det konkrete arbejde i hverdagen
    - Den praktiske tilgang til den daglige håndtering af udfordringerne

Indhold

Juridisk gennemgang af reglerne i dag og i fremtiden
  • Forvaltnings-, arkiv-, cpr- og offentlighedsloven
  • Persondataloven og sikkerhedsbekendtgørelsen
  • Databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven
Teoretisk introduktion til den praktiske håndtering af reglerne
  • Reglernes indbyrdes forhold
  • De fremadrettede muligheder og begrænsninger i forordningen
  • Nationale tilpasninger på baggrund af forordningen
  • Praktiske øvelser, eksempler og tests
  • Udarbejdelse af beslutningsdiagrammer
  • Case-studies
  • Multiple-choice-tests - så du hele tiden er opdateret

Form

Kurset varer 2 dage og veksler mellem øvelser, teori, praksis orienterede cases, oplæg og løbende tests. Formålet er at kunne anvende stoffet i praksis, så medbring gerne nogle af de konkrete problemstillinger du og dine kolleger står overfor.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til faglige-, team- og projektledere, kontorchefer eller andre i den offentlige sektor, der er ansvarlig for, at der træffes gode beslutninger på solide juridiske grundlag.

Underviser

Daniel er advokatfuldmægtig med speciale i databeskyttelse og informationssikkerhed hos NORDIA Advokatfirma. Daniel har flere års praktisk erfaring med at omsætte den teoretiske jura til konkrete løsninger, der understøtter forretningen. Erfaringen med at undervise har Daniel oparbejdet på Syddansk Universitet og i Finansministeriets koncern. Endelig var Daniel engageret i Justitsministeriets udarbejdelse af Betænkningen om Databeskyttelsesforordningen.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

Om udbyderen

Teknologisk Institut

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm.

Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000 personer på Teknologisk Instituts arrangementer, der dækker over en bred vifte af...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Få information

Udfyld formularen for mere information om Persondata i offentlig forvaltning - træf de rette beslutninger

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.