Viser 1-20 af 34
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 34
1
2

Tag en cyber security uddannelse

IT er blevet et våben på lige fod med andre typer af våben, og en hackergruppe kan efterhånden ligge en hel nation ned, hvis de først er helt inde i kernen. Det stiller nye krav til beskyttelse, og til virksomheders IT-sikkerhed.

Med en uddannelse i cyber security bliver du ekspert i bekæmpelse af fx hackere, ransomware og DDOS-angreb. Du kan både undgå angreb men også opklare og dokumentere dem.

Hvad er cyber security?

Cyber security, eller it-sikkerhed, består af teknologier, processer og kontroller designet til at beskytte systemer, netværk og data fra cyberangreb. Effektiv cyber security reducerer risikoen for cyber angreb, og og beskytter mod uautoriseret udnyttelse af systemer, netværk og teknologier.

Cyber security består af tre dele: mennesker, processer og teknologi. Ved at arbejde på alle tre dele, kan organisationer bedre forsvare sig mod både organiserede angreb og fælles interne trusler, såsom utilsigtede brud og menneskelige fejl.

Mennesker:

Hver medarbejder bør være opmærksom på forebyggelse og reduktion af cybertrusler, og specialiserede tekniske it-sikkerhedsmedarbejdere skal holde sig ajour med de nyeste færdigheder og kvalifikationer til at afbøde og reagere på cyberangreb.

Processer:

Processer er afgørende for at definere, hvordan organisationens aktiviteter, roller og dokumentation bruges til at mindske risikoen for organisationens informationer. Cyber trusler ændres hurtigt, så processer skal gennemgås løbende for at kunne tilpasse sig sammen med dem.

Teknologi:

Ved at identificere de cyberrisici, som din organisation står over for, kan du begynde at se på hvilke kontroller der skal indføres, og hvilke teknologier du skal bruge, for at gøre dette. Teknologi kan implementeres for at forhindre eller reducere virkningen af cyberrisici afhængigt af din risikovurdering og hvad du anser for acceptabelt risikoniveau.

Cyber security elementer

Der findes mange forskellige uddannelser og kurser inden for it-sikkerhed, og alt efter din stilling og interesse, kan du vælge forskellige retninger. Generelt kan man opdele it-sikkerhed i syv dele.

Applikationssikkerhed

Sårbarheder i webapplikationen er et klassisk sted hvor IT-kriminelle slår til. Eftersom vi i virksomhederne får flere og flere applikationer, skal organisationerne huske at fokusere på den sikkerhedsbrist web applikationer kan være, og sikre både deres medarbejder og kunder.

Informationssikkerhed

Informationer er hjertet i en hver organisation, hvad end det er forretningsdokumenter, personlig data eller intellektuel ejendom. ISO/IEC 27001:2013 (ISO 27001) er den internationale standard for best-practice  inden for informations sikkerheds management systemer (ISMS).

Netværkssikkerhed

Netværkssikkerhed er processerne med at beskytte brugbarheden og integriteten af dit netværk og data. Dette opnås normalt ved at gennemføre en netværkspenetrationstest, der har til formål at vurdere dit netværk for sårbarheder og sikkerhedsproblemer i servere, hosts, enheder og netværkstjenester.

Kontinuitetsplanlægning

Business Continuity Planning (BCP) indebærer at være forberedt på afbrydelser ved at identificere potentielle trusler for din organisation tidligt og analysere, hvordan den daglige drift kan blive påvirket.

Operationel sikkerhed

Operations security (OPSEC) beskytter organisationens kernefunktioner ved at spore kritisk information og de aktiver, der interagerer med det, for at identificere sårbarheder.

Slutbruger uddannelse

Menneskelig fejl er stadig den største årsag til overtrædelser af datasikkerhed, og din cybersikkerhedsstrategi er kun så stærk som din svageste forbindelse. Organisationer skal sørge for, at hver medarbejder er opmærksom på de potentielle trusler, de står over for, uanset om det er en phishing-mail, deling af adgangskoder eller brug af et usikkert netværk.

Ledelsesengagement

Ledelsesmæssigt engagement er nøglen til en vellykket gennemførelse af ethvert cybersikkerhedsprojekt. Uden det, er det meget svært at etablere, gennemføre og vedligeholde effektive processer.

Topledelsen skal også være parat til at investere i cybersikkerhedsforanstaltninger. Cyber security bør gives passende prioritet af bestyrelsen, for at støtte yderligere investeringer i teknologi, ressourcer og færdigheder.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier
cism