Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Nudgekonsulent – design af adfærdsændringer

Teknologisk Institut
Startdatoer
København
18-11-2021  
15.999 DKK
16-11-2022  
15.999 DKK
Taastrup
27-01-2022  
15.999 DKK
16-05-2022  
15.999 DKK
Kolding
28-03-2022  
15.999 DKK
25-03-2023  
15.999 DKK

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

Nudging handler om at hjælpe sig selv og andre med at træffe de rigtige valg og nemmere få gjort det rigtige i en travl hverdag. Som adfærdsdesigner lærer du at tage udgangspunkt i en ønsket adfærd og med viden fra så forskellige områder som psykologi, antropologi, biologi og sociologi at kunne skabe bedre resultater med mindre belastning for dig selv og andre. Gør som mere end 100 andre allerede har gjort, og deltag på kurset 'Nudgekonsulent - design af adfærdsændringer'.

Nudge er et nyt begreb, som på kort tid har fået stor gennemslagskraft, fordi det er en nem måde, hvorpå man kan påvirke os som mennesker til at træffe et bestemt valg. Nudge betyder på dansk ’puf’ og kan kort forklares som ’et lille kærligt puf, som hjælp til at gøre det rigtige fordi vores handlinger ikke altid stemmer overens med vores holdninger. Nudging er indirekte kommunikation, der med små virkemidler skaber omtanke og mere af den adfærd, som vi gerne vil have.

Jeg roser underviseren, som har været fremragende til at formidle emnet. Hun har meget undervisningserfaring og det mærker man med det samme.
- Majid Fadavi, Aalborg Kaserner

Deltagerprofil

Alle med ønske om at udvikle sin forståelse af menneskelig adfærd og som ønsker at skabe bedre resultater på en enklere måde og med mindre belastning. Det kan være i samarbejde, kommunikation, udviklings- og projektarbejde, såvel som i arbejdsmiljø, selvledelse, sundhed eller stressforebyggelse.

Udbytte

 • Klar forståelse af Nudge-begrebet, den nyeste forskning indenfor adfærdspsykologi og anvendelsesmulighederne
 • Indsigt i hvad der styrer menneskelig adfærd og hvordan man påvirker ’lige til højrebenet’.
 • Erfaring med at arbejde med egne og andres konkrete problemstillinger, og blive ’klædt på’ som ’designer’ til at arbejde med Nudge innovation
 • Træning i både kreative processer og etiske overvejelser forbundet med Nudging.

Indhold

 • Introduktion til Nudge og tilhørende teori. Eksempler på Nudge.
 • Menneskets bevidste og ubevidste adfærd
 • Hvorfor og hvordan mennesker tager notorisk dårlige beslutninger
 • Hvordan fungerer Nudging?
 • Adfærdsanalyse
 • Konkretisering af ønsket adfærd
 • Nudging af sig selv og andre
 • Design af Nudge – innovationsmetode og arbejde med konkrete udfordringer fra hverdagen
 • Perspektiver, begrænsninger og etiske overvejelser

Form

Undervisningsformen veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser. Der skabes en løbende kobling mellem teori, værktøjer og deltagernes praktiske virkelighed. Forløbet begynder med 2 dages kursus og afsluttes med en opfølgningsdag efter 2-3 uger. Imellem kursusdagene og opfølgningsdagen laves en hjemmeopgave.

Mettelene er en meget inspirerende underviser. Hun er god til at sætte et praktisk perspektiv på et kompleks emne.
Hun er god til at få alle med, og er skarp med både viden og humor. - Lise Helms, Chefsekretær i Hjemmeplejen.

Underviser

Mettelene har som rådgiver praktisk erfaring med organisationsudvikling, strategi eksekvering og samarbejde med et adfærdspsykologisk perspektiv. Mettelene har bl.a.deltaget i et 3-årigt projekt støttet af Forebyggelsesfonden med fokus på Nudge i Ældre- Handicapforvaltnigen i Odense Kommune og er certificeret i Behavioral Economics fra Coursera/Duke University/Prof. Dan Ariely, 2013.

Se vores øvrige kurser i strategisk kommunikation

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.