Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Notat- og referatteknik – et grundkursus i at skrive bedre

Teknologisk Institut
Startdatoer
Kolding
08-12-2021  
4.999 DKK
08-12-2022  
4.999 DKK
Taastrup
02-02-2022  
4.999 DKK
15-06-2022  
4.999 DKK
Århus
25-05-2022  
4.999 DKK
11-05-2023  
4.999 DKK

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

Deltag på 'Notat- og referatteknik - et grundkursus i at skrive bedre referater', lær forskellige former for notatteknik, og gør dine referater korte, klare, præsice og levende. Kurset er både for dig, der skriver notater på din pc, og til dig, der skriver notater på papir. Har du lyst, er du velkommen til at medbringe din egen pc.

Få færdigheder, der sparer dig tid i hverdagen

Det kan være en udfordring at lytte fokuseret og få skrevet dækkende og relevante notater – og bagefter omsætte dem til referater. Du trænes i din evne til at lytte og huske, du får kendskab til relevante notatteknikker, og du lærer at skrive gode referater – så du sparer tid i din hverdag.

Rigtig godt med skiftevis øvelser og oplæg, og fint med to undervisere. Det var utroligt dynamisk og rigtig godt, og de supplerede hinanden fint.- Susanne Nordestgaard Kaas, Syddansk Universitet

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til alle, der skriver eller skal til at skrive notater og referater og gerne vil blive bedre til det.

Udbytte

 • Træning i at udtrykke dig konkret og præcist
 • Bevidsthed om betydningen af dit ordvalg
 • Få indsigt i, hvor stor betydning form og opsætning har
 • Træd i karakter i rollen som referent
 • Viden om, hvordan du kan være med til at præge mødekultur
Susanne Nonboe Jacobsen og Ellen Bak Åndahl var kompetente og inspirerende undervisere. De er et godt makkerpar, der supplerer hinanden på bedste vis.- Nina Lerskov, Roskilde Sygehus

Indhold

 • Forskellen på at tage notater på papir og direkte på computer
 • Notatark
 • Opsætning – hvordan ser et godt referat ud?
 • Hvad er relevant – hvad skal med i referatet?
 • Godt sprog i referater og notater – hvad er god skik?
 • Mindmap
 • Din rolle som referent – hvad kan du tillade dig?
 • Tjeklister
 • Øvelser, træning og feedback på dine tekster

Form

Kurset veksler mellem korte oplæg og små øvelser, så du får mulighed for at øve dig i det, du lærer. Hvis du har lyst, kan du medbringe din egen pc.

Underviserne

På dette kursus er der to undervisere. Det giver en god dynamik og masser af tid til spørgsmål. Ellen og Susanne Nonboe har været partnere i mange år, og deres tætte samarbejde afspejles i deres unikke undervisningsform, der altid er med et smil på læben.

Ellen er cand.mag. i dansk og sproglig rådgivning. Ud over at undervise rådgiver hun også danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. Ellen er medforfatter til kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” fra Forlaget Frydenlund, 6. udgave, 2021.

Susanne er cand.mag. i dansk og retorik, og sammen med Ellen underviser og rådgiver hun danske virksomheder i skriftlig og mundtlig kommunikation. De har sammen skrevet kommunikationshåndbogen ”Skriv og bliv læst” fra Forlaget Frydenlund, 6. udgave, 2021.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.