Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Managing Successful Programmes (MSP®) - Foundation

Teknologisk Institut
Startdatoer
København
01-11-2021  
13.500 DKK
07-02-2022  
13.500 DKK
30-05-2022  
13.500 DKK
14-11-2022  
13.500 DKK

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

MSP Foundation version 5 er et intensivt kursus, der har til formål at give dig grundlæggende viden om MSP-metoden og at gøre dig i stand til at bestå MSP Foundation eksamen.

Best practice for programledelse og programhåndtering

Kravene til programledelse har aldrig været større. Tager man den globale digitalisering, forandringer i høj hastighed og det øgede fokus på agilitet i betragtning, er det kun naturligt, at en best practice som Managing Succesful Programmes bliver opdateret. Med MSP er du rustet til at lede programmer i en moderne og omskiftelig verden. På kurset får du en grundlæggende viden om MSP, som gør dig i stand til at bestå MSP Foundation eksamen og ikke mindst giver dig værktøjerne til at implementere en velafprøvet og effektiv best practice i din egen organisation.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der ønsker et grundlæggende kendskab til MSP og ønsker en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering. Du er involveret i programmer som f.eks. programleder, ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder.

Kurset har fokus på forståelse for procesorienteret programledelse med MSP, og det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med praktisk arbejde indenfor program- eller projektledelse.

Udbytte

Når du deltager på MSP Foundation-kurset, får du en detaljeret viden om MSP-rammeværket, som du kan bruge aktivt i dit arbejde som programleder eller programmedarbejder. Du får også viden om principperne og flowet i et program samt mulighed for, med brug af øvelser, at afprøve dine færdigheder. Ved beståelse af eksamen opnår du en MSP Foundation certificering.

 • Du får teoretisk indsigt i og forståelse for MSP
 • Du får et indgående kendskab til en velafprøvet best practice
 • Du får redskaberne til at implementere MSP i din egen organisation – skaleret og tilpasset jeres særlige behov.
 • Du bliver rustet til at bestå MSP Foundation eksamen

Indhold

 • Introduktion til MSP og definition af et program og de basale komponenter, der udgør et MSP-program
 • Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
 • Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring.
 • MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
 • MSP Foundation eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen.
 • Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstidenUndervisningsform

I modsætning til den tidligere version fra 2011, er formatet blevet omskrevet og moderniseret, så det i endnu højere grad er rammesættende og rummer mulighed for også at håndtere en iterativ og cyklisk fremdrift mod den fremtidige tilstand, du skal skabe. Men grundstrukturen er stadig den samme, og fokus er fortsat på at understøtte værdiskabelse og gevinstrealisering, som typisk ikke sker i lineære processer i komplekse organisationer.

Omdrejningspunktet er stadigvæk principper, temaer og processer. Dog er ændringerne fra version 4 til 5 så væsentlige, at man skal have bestået en MSP version 5 Foundation, for at kunne fortsætte på MSP Practitioner. Det betyder, at hvis du har en certificering i MSP Foundation version 4 og gerne vil certificeres som Practitioner, kræver dette en helt ny MSP Foundation certificering.


Form

Kurset afholdes som et 3-dages intensivt kursus uden overnatning. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor vi veksler mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Desuden får du også mulighed for at øve dig på testeksaminer.

Kurset afholdes på dansk, med engelsk materiale og eksamen.

Forberedelse

Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du MSP-manualen samt et forberedelseshæfte. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i manualen. Vi anbefaler, at du inden kurset har læst manualen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 20 timer.

Eksamen

Kurset afsluttes med en Foundation eksamen, som er inkluderet i prisen. Ved beståelse af eksamen opnår du MSP Foundation certificering.
 • Eksamen varer 60 minutter
 • Den består af 60 multiple choice spørgsmål
 • For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
 • Eksamen er online og uden hjælpemidler – husk at medbringe egen computer

Underviser

Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt-, program- og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser.

Prisen indeholder

 • Officiel MSP-manual og forberedelseshæfte (på engelsk)
 • Fyldestgørende kursusmateriale, der kan bruges som opslagsværk under kurset
 • MSP Foundation eksamen

MSP® tilbydes i samarbejde med Peak Consulting Group, der er akkrediteret træningsorganisation (ATO) hos AXELOS Limited. MSP® er et registreret varemærke tilhørende AXELOS Limited, som anvendes med tilladelse fra AXELOS Limited. Alle rettigheder forbeholdes.

Se også kurset managing successful programmes MSP practitioner.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.