Performeruddannelsen

Teknologisk Institut

Performeruddannelsen - fra formidler til performer

Hvad kan en direktør fra finansverden lære af en journalist og kendt
radiovært? Michael Sparring, områdedirektør i Nykredit har bl.a. lært
hvordan retorik og professionel performance kan give en langt større
sikkerhed for at opnå det, man vil med sin kommunikation. Vi har
interviewet Michael om hans oplevelser, da han for nylig blev certificeret
”Performer” fra Performeruddannelsen på Teknologisk Institut.

 

Performeruddannelsen - Lær at performe

Hvad var baggrunden for, at du valgte at tage Performeruddannelsen?

Mit job i dag er meget præget af, at jeg skal holde mange oplæg, fordi jeg har en stor medarbejderstab. Det betyder, at jeg ofte ”står på ølkassen”, når jeg skal formidle en ny strategi, nye holdninger eller nye tiltag. Jeg har indimellem følt mig usikker på, om budskaberne trænger igennem, og intentionen med at tage ”Performeruddannelsen” var at få mere sikkerhed i at udfylde præcis denne del af jobbet.

 

I hvilke situationer har du behov for at være en bedre ”performer”?

For det første, når jeg skal give et budskab til alle medarbejderne. Der er det ekstremt vigtigt, at det virker overbevisende og interessant, og at jeg samtidig får afgivet et budskab, der er til at forstå. For det andet skal jeg performe, når jeg skal kommunikere i mindre grupper fx i et af mine 8 områdecentre. Det er mindst lige så vigtigt i den situation, at jeg opleves som bannerfører, som den der har førertrøjen på. Og sidst men ikke mindst, når jeg skal kommunikere leder til leder. Der har man også en performerrolle, for jeg skal have dem med om bord, så de kan gå ud og ”sælge” budskabet videre i organisationen. Det er typisk i disse situationer jeg oplevede, jeg skulle være bedre. Før jeg begyndte på Performeruddannelsen, har jeg indimellem følt, at mine oplæg kunne blive mere sammenhængende. Jeg ved jo, at hvert et ord bliver vendt og drejet hos modtageren, så man skal virkelig veje hvert et ord.

 

Hvad har dit udbytte været af ”Performeruddannelsen”?

Ved at gennemføre ”Performeruddannelsen” har jeg fået værktøjerne til at være mere systematisk i min planlægning af oplæg. Værktøjerne gør, at jeg nu kan give budskaber, som er nemmere for modtageren at huske. Og jeg ved allerede, at det virker. Jeg har blandt andet brugt de retoriske figurer meget aktivt, og jeg ved, at mine medarbejdere oplever, der er sket en forbedring. De retoriske figurer er måder at stille ordene op på, så jeg ved, at mit budskab kommer igennem. Uddannelsen har givet mig en meget større sikkerhed for at opnå det, jeg vil.


Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en udbyder på finduddannelse.dk? Du bidrager ved at hjælpe andre med at finde det kursus, der passer dem bedst. Læs venligst vores evalueringspolitik om, hvordan vi godkender og udgiver evalueringer her. 

Download vores evalueringspolitik her