Viser 1-20 af 53
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 53
1
2
3

De fleste virksomheder er vant til at foretage forandringer i deres organisation for at kunne tilpasse sig samfundet, efterspørgsel og forventningerne, for at kunne overleve og for at forblive konkurrencedygtige. Derudover er det også en nødvendighed på andre parametre: Nye krav, ny teknologi, ny lovgivning eller lignende. Der er mange grunde derude til at skulle tilpasse sig og skabe forandringer i organisation, og det er nok ikke noget, der kommer til at ændre sig i fremtiden. 

Hvad er forandringsledelse

Du har muligvis også hørt forandringsledelse omtalt som change management. Forandringsledelse er en betegnelse for tilgange, der har til formål at forbedre organisatoriske forandringer. I forandringsledelse gør du brug af viden, evner, kompetencer og værktøjer til at føre enkelte eller grupper af medarbejdere fra status quo og mod den fremtidige tilstand/situation i virksomheden. Dette gøres for at sikre de forretningsmæssige mål samt for at sikre, at medarbejderne føler sig mere trygge ved de kommende forandringer og potentielle tiltag. 

Hvorfor er forandringsledelse vigtigt?

Med viden omkring forandringsledelse har du et bedre udgangspunkt for at opnå succes med at lede forandringer, og sikre et mere glidende forløb med potentielt kommende forandringsprocesser i organisationen. Endvidere får du som leder også et bedre grundlag og mere viden til, at motivere medarbejderne gennem forandringsprocessen eller forandringsprocesserne i organisationen.

Hvad er god forandringsledelse

Uanset størrelse kan enhver virksomhed eller organisation stå overfor forandringer - store såvel som små. I den forbindelse er der behov for forandringsledelse, for at sikre at denne forandring sker på bedste vis i forhold til medarbejderne. Derfor er der også en række initiativer, der er med til at sikre god og vellykket forandringsledelse. Dog er det vigtigt at have for øje, at enhver organisation vil opleve udfordringer med en forandring, hvorfor der heller ikke findes en manual for den vellykkede forandringsproces. Dog kan du som leder gøre en hel del, for at sikre en god forandringsproces:

Sørg for at lytte til medarbejderne og involver og inddrag dem i de løbende beslutninger. Hvis de føler sig involverede og hørt er du også i højere grad sikret glade og motiverede medarbejder - både under og efter forandringsprocessen. Som forandringsleder bør du også sørge for løbende dialog og kommunikation, hvor du som leder kan informere og inspirere, og medarbejderne kan ytre sig om deres potentielle bekymringer eller spørge ind til status. Derudover er det vigtigt, at du er et godt eksempel som leder. Hvis medarbejderne skal fastholde deres motivation og glæde ved forandringsprocessen, er det vigtigt at du ikke er en demotiverende leder, der selv er tøvende vedrørende forandringen. “Be the change you want to see in the world” som man siger!

Forandringsledelse kursus

Kurser i forandringsledelse giver dig den basale viden til at kunne forstå teorien bag forandringer, således at du som leder eller mellemleder kan skabe motivation og energi blandt dine medarbejdere - og dermed mindske modstanden, som alle forandringer automatisk bliver mødt med.

Forløbene lægger vægt på kommunikation og inddragelse af medarbejdere, således at medarbejderne får ejerskab i forandringsprojektet. Dette sikrer holdbare løsninger, hvor forandringer bliver forankret i organisationerne.

Kurser i forandringsledelse går i dybden med:

  • planlægning
  • ledelsesstile
  • reaktionsmønstre
  • roller
  • ansvar
  • kommunikationsværktøjer

Forandringer er en ganske naturlig del af dagens forretningsliv. De opstår, når der skal inkorporeres nye processer, it-systemer, eller når selskaber fusionerer. Det kræver indsigt fra lederens side at sørge for at disruptioner ikke fører til konflikt eller tøven.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier