Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Alt nyt om ferieloven

Teknologisk Institut
1 dag
Kursus
Taastrup, Århus
Startdato: 01-02-2023 - Århus
2.499 - 5.990 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

Bliv opdateret på en ½ dag. Deltag på kurset og bliv fortrolig med de nugældende ferieregler og hør, hvordan du skal håndtere gråzonerne. Du får en grundig gennemgang af ferielovgivningen, herunder i basisreglerne i den nye ferielov samt en opdatering på de seneste lovændringer og retspraksis. Vi drøfter også, hvilke beslutninger, jeres virksomhed skal tage om de nye regler, og hvordan I kan kommunikere dem til kollegerne.

Bliv opdateret på feriereglerne – undgå gråzonerne

Du får en dybere forståelse for de gældende ferieregler og for de nye ferieregler, der træder i kraft i efteråret 2020. Du bliver klædt på til at håndtere de forskelligartede sager, som du skal forholde dig til i hverdagen. Få et overblik over, hvordan reglerne er for ledelse, funktionærer og timelønnede, og hvordan de udmønter sig i praksis.
En specialiseret ansættelsesretsadvokat, der håndterer mange feriespørgsmål, tager dig igennem dette væsentlige emne. Sammen gennemgår I teori og en række cases og laver beregninger af feriepenge, så du får prøvet emnet i praksis.
Du får viden om i den omtalte ”samtidighedsferie” og en status på de øvrige nye regler, der vil være gældende fra 1. september 2020, og som forudsætter en grundlæggende forståelse for de nugældende ferieregler og -principper.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til ledere og medarbejdere i både den offentlige og private sektor, der har HR og lønbogholderi som deres opgave, eller som blot skal kunne svare på spørgsmål fra deres kolleger om de nye regler og overgangen til dem. Det kan være løn- og personalekonsulenter, regnskabsmedarbejdere, controllere, HR-konsulenter, sagsbehandlere, fuldmægtige og andre, der skal håndtere, administrere og forklare feriereglerne.

Indhold

 • Den nye medarbejders optjening og afholdelse af ferie – både efter gamle og nye regler
 • Organisering af medarbejdernes afholdelse af ferie i løbet ferieåret, herunder hvordan du håndterer en manglende enighed om placering af ferie
 • Ferie for sygemeldte, barslende og medarbejdere på orlov
 • Kan man modregne virksomhedens tilgodehavende i feriepenge?
 • Hvad skal betales hvornår og hvortil? Fristerne for betaling af feriepenge, ferietillæg, løn under ferie, m.v.
 • Overførsel af ferie til næste ferieår - er det muligt? Også efter de nye regler?
 • Rammerne om varsling og afholdelse af ferie ved medarbejderens fratræden og i fritstillingsperiode
 • Mulighederne for direkte udbetaling af feriepenge til medarbejderen ved fratræden
 • Forældelse af feriedage
 • Hvordan reguleres feriefridage? Den 6. og den 7. ferieuge! Og samspillet med den nye ferielovs principper
 • Overgangen fra gamle ferieregler til de nye regler
 • Indbetaling af feriepenge til den nye feriefond for overgangsperioden eller ej? Vi gennemgår de relevante overvejelser herom
 • Et overblik over de nye ferieregler per den 1. september 2020 og en orientering om, hvilke beslutninger jeres virksomhed skal tage samt kommunikationen heraf

Undervisere

Sjælland: Nina er advokat (H) og partner og har speciale i arbejds- og ansættelsesret og rets- og voldgiftssager. Hun har siden 1991 arbejdet i ansete advokatfirmaer og rådgiver danske og udenlandske virksomheder. Nina har undervist på mange kurser og workshops indenfor ansættelsesret og arbejdsret og er en respekteret og usædvanligt inspirerende foredragsholder, der kan koble teori med praksis.

Jylland: Karina er advokat med speciale i arbejds- og ansættelsesret. Hun har en fortid hos en af Danmarks største arbejdsgiverorganisationer, hvor hun i den forbindelse har afholdt kurser og undervist inden for flere ansættelsesområder. Derudover har hun været in-house advokat hos en af Danmarks største tele-virksomheder.

Se vores øvrige kurser i Jura

Video

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.