Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Teleskoplæsser Certifikat

Tech College Aalborg
5 dage
AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser
Aalborg
620 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Teleskoplæsser Certifikat

Lær at arbejde forsvarligt med teleskoplæssere i henhold til gældende regler og få det lovpligtige certifikat.

Læringspunkter under kurset

Under kurset vil du bl.a.:

 • Arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt med teleskoplæssere og lignende multifunktionsmaskiner i henhold til gældende regler. 
 • Kendskab til sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold forbundet med arbejde med teleskoplæssere, når de anvendes til løft af byrder på gafler, til kranarbejde u. 8 tm, til personløft eller til løft af containere i terminalområder.
 • Opstilling og betjening af almindeligt forekommende teleskoplæssertyper med gafler, herunder anvende korrekt køreteknik, stuve og stable gods korrekt, vælge egnet løftetilbehør samt kunne betjene teleskoplæssere indrettet som personløfter.

Dit udbytte

Efter endt uddannelse kan du: 

 • Aflæse lastdiagrammer. 
 • Betjene teleskoplæssere sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt, herunder teleskoplæssere med krøjefunktion, når teleskoplæsseren anvendes til løft af byrder på gafler, og til personløft.
 • Afsætte og optage byrder sikkerhedsmæssigt forsvarligt.
 • Vurdere stabilitet og vurdere underlagets bæreevne ved arbejde med teleskoplæssere
 • Vurdere byrders vægt og tyngdepunktets placering og vide, om byrden ligger stabilt eller er anhugget korrekt, inden der løftes,
 • Vælge egnet palle/løftetilbehør.
 • Vide, hvor ofte teleskoplæssere skal efterses og vedligeholdes.
 • Gennemføre de eftersyn, som føreren af teleskoplæsseren er ansvarlig for.
 • Tilegne sig viden om den konkrete maskine, der skal anvendes med udgangspunkt i leverandørens brugsanvisning. 

Målgruppe

Kurset retter sig mod ufaglærte og faglærte, der i deres arbejde skal føre teleskoplæssere eller lignende multifunktionsmaskiner. Uddannelsen afsluttes med en teoretisk og praktisk prøve, der skal bestås for at erhverve uddannelsesbevis som fører af teleskoplæsser. Beviset er gyldigt som certifikat. Når man har beviset fra denne uddannelse, giver Kranbasis, f.eks. uddannelsen 48678 Teleskoplæsser m kranløft > 8 tm + Kranbasis også ret til at bruge teleskoplæsseren til kranarbejde over 8 tm.

Eksamen og diplom

Uddannelsesbevis udstedes af uddannelsesstedet til de deltagere som har aflagt og bestået certifikatprøven jf. Arbejdstilsynets bestemmelser, som godtgør, at deltageren er i besiddelse af de nødvendige teoretiske og praktiske kvalifikationer, der kræves for at føre teleskoplæsser eller lignende multifunktionsmaskiner i henhold til § 8 i bekendtgørelse nr. 1346 af 29/11/2017 om arbejdsmiljøfaglige uddannelser. I bekendtgørelsens Bilag 2 b) og Bilag 2, pkt. 2.3 beskrives de detaljerede krav for personer, der skal føre teleskoplæsser eller lignende multifunktionsmaskiner.

Pris

Faglært/ufaglært: 620 kr.
Videregående uddannet: 4533,50 kr.

Om udbyderen

Tech College Aalborg

Tag kurser og efteruddannelse på Nordjyllands største erhvervsskole

Vi har en lang række kurser inden for blandt andet grafisk design, online marketing, billedbehandling, foto, el, VVS, automatik, epoxy m.fl. - branchekurser for dig, der allerede er faglært inden for et bestemt fag. - jobforberedende kurser for dig, der...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Tech College Aalborg

Øster Uttrup Vej 1
9000 Aalborg

Telefon: 25266249
Mobil 25266249
techcollege.dk

Få information

Udfyld formularen for mere information om Teleskoplæsser Certifikat

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.