Viser 1-20 af 35
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 35
1
2

Find det rette kursus i stresshåndtering

Ovenfor finder du et omfattende udvalg af kurser i stresshåndtering og beslægtede områder, der støtter op omkring effektiv stresshåndtering. Kurserne i stresshåndtering henvender sig til en bred del af befolkningen, men særligt ledere, mellemledere og undervisere kan drage stor nytte af stresshåndtering - til glæde både for dem selv, ansatte og elever.

kursus i stresshåndtering

Hvorfor et kursus i stresshåndtering?

Stress er en folkesygdom i Danmark. I en konkurrencebaseret og globaliseret verden stilles der til stadighed større krav på arbejdsmarkedet. Vi vil også gerne have vores privatliv til at hænge sammen. Fritidsaktiviteter, ferier, gode venner, familie og børn. Og så skal vi også spise sundt og holde kroppen fit. Det er svært at få tid til det hele, og så stresser vi, til stor skade for vores trivsel og helbred.

Også i en rum tid fremover vil danskerne sandsynligvis køre i et højt tempo, og så må vi lære at leve godt med den høje fart. Her spiller et kursus i stresshåndtering en afgørende rolle, både i privatlivet og på arbejdet. Stress kan have mange uventede bagsider, deri bland blokering af hukommelsen og nedsat potens. Det er dog vigtigt at huske, at stress ikke kun behøver at være dårligt, der findes både god og dårlig stress. 

God og dårlig stress - hvad er forskellen?

Forskellen på den gode og dårlige stress er, at den gode er kort og den dårlige er langvarig. Den korte stress sætter gang i produktionen af adrenalin og kortisol, der bringer kroppen i alarmberedskab. Den har til formål at skærpe dine sanser, og gøre dig i stand til at handle hurtigt. Det kan virke ubehageligt, men det vil være for en kortere periode, hvorefter kroppen kan slappe af. 

Den langvarige stress opstår, når situationer og begivenheder, der stresser, ikke forsvinder. Den forsætter med at gøre dit liv svært i uger, måneder og år. Kroppen kan dog ikke holde til at producere så store mængder adrenalin og kortisol gennem længere tid, da kroppen derfor konstant er i beredskab, hvilket gør, at den lider og hurtigt bliver svagere. Den langvarige stress vil direkte påvirke dit immunforsvar og kan føre til depressioner og hjerte-/karsygdomme. 

Indhold på kurser i stresshåndtering

På kurserne vil du bl.a. lære at identificere og håndtere årsager til stress. Du vil få en forståelse for, hvad stress i bund og grund er. Du bliver bedre til at planlægge og prioritere dine arbejdsopgaver. Derudover får du redskaber til at luge ud i ligegyldige aktiviteter, som reelt fungerer som tidsrøvere. Og helt grundlæggende lærer du, hvordan du kan køre i et højt tempo uden at blive presset eller stresset gennem længere tid. På de fleste af stresskurserne undervises der også i, hvordan du hjælper andre, der har stress.

Lyder det som noget du eller dine kolleger har brug for? Så tilmeld dig et kursus i stresshåndtering allerede i dag!

Bliv stressrådgiver

Stressrådgivere kan vejlede og rådgive både firmaer og private i, hvordan de bedst håndterer stress. Denne typer uddannelser er primært relevante for de, som sidder med ansvar for trivsel, HR og det psykiske arbejdsmiljø. Du lærer både teori om stress faktorer og triggers, ligesom du får indblik i samtaleteknik, så du bedst muligt kan rådgive de som er ramt af symptomer. Som stressrådgiver kan du hjælpe med at diagnosticere - og lægge en fremadrettet plan, der får den ramte tilbage på ret kurs.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen