Viser 1-18 af 18
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-18 af 18

Hvad er Six Sigma?

Six Sigma er et ledelsesværkstøj for procesforbedring. Metoden stammer oprindeligt fra Motorola koncernen, hvor den blev opfundet af Bill Smith. 'Six Sigma' henviser til statistikkens verden, hvor seks sigmaer betyder, at en produktion statistisk set har en sandsynlighed på 99.99966% for at være fejlfri. Ved at eliminere fejl øges kundetilfredshed og profitabilitet.

Er du klar til et Six Sigma kursus?

Fremtidens succesfulde virksomheder leder med udgangspunkt i procesoptimering og proceskontrol. Kurser i hvor du lærer om Six Sigma Black Belt, White Belt, Green Belt, og Yellow Belt bliver derfor mere og mere populære.

Med en Six Sigma certificering kan du arbejde med procesoptimering på et højt niveau og skabe afgørende resultater i din virksomhed.

Udover de populære kurser i Six Sigma kan du også finde et generelt lean kursus.

Hvad er Six Sigma?

Med Six Sigma tænker vi på kvalitet som værdi for virksomheden og for kunden. Kvalitet er det, der gør, at din kunde er tilfreds og vælger din virksomhed som leverandør igen og igen.

Der vil altid være en variation i virksomhedernes produkter, processer og ydelser. Med Six Sigma lærer du at styre den variationen, så du får tilfredse kunder, samtidig med at du minimerer virksomhedens forbrug af tid, personale og ressourcer.

Procesvariationer resulterer ofte i uønskede tab, herunder værditab, defekter og ineffektive procedurer og operationer. En reduceret procesvariation giver højere produktkvalitet og enklere forretningsgange, der resulterer i bedre kundetilfredshed og profit.

Six Sigma - effektivisering af arbejdsgangene

Six Sigma arbejder med en meget systematiske tilgang til problemerne, kombineret med data og statistik. Six Sigma kan derfor hjælpe virksomheden med at finde årsagen til problemerne og få kontrol over dem.

Six Sigma så dagens lys i 80’erne, hvor Motorola opfandt værktøjet til effektivisering af arbejdsgangene i deres produktion. Med hjælp fra Six Sigma opnåede Motorola enorme besparelser samtidig med, at de øgede deres indtjening, og redskabet blev derfor hurtigt populært blandt andre virksomheder.

Six Sigma kursus

Green Belt

Six Sigma Green Belt er en projektlederuddannelse. På dette kursus lærer du grundprincipperne i 6 Sigma. Et Green Belt kursus er målrettet dig som projektleder, som gerne vil have et effektivt fagligt redskab til at kunne udføre dit arbejde endnu bedre. Når du har afsluttet dette kursus tilfredsstillende, så har du mulighed for at videreuddanne dig med et Black Belt kursus.

Black Belt

Six Sigma Black Belt kurser er målrettet dig som allerede har taget et Green Belt kursus og gerne vil lære endnu mere om Six Sigma filosofien. Du er i målgruppen når du arbejder som projektleder og allerede gerne vil blive endnu dygtigere til at lede projekter sikkert i mål med metoder fra Six Sigma. Får du mere blod på tanden efter at have afsluttet dette kursus, så kan et Master Black Belt kursus være noget for dig.

Master Black Belt

Et Six Sigma Master Black Belt kursus forudsætter, at du allerede har fået et Black Belt certifikat. Som navnet hentyder er dette et kursus som er på master niveau. Uddannelsen består af to moduler i dette forløb og de kan tages uafhængigt af hinanden.

White Belt

Et Six Sigma White Belt kursus er målrettet dig som er topleder eller direktør i en virksomhed Her er formålet at du som chef kommer til at forstå de mest centrale dele af Six Sigma filosofien - du vil efter dette kursus kende de overordnede principper, men ikke alle detaljer. Det vil gøre dig i stand til bedre at lede medarbejdere som også arbejder med Six Sigma, i deres daglige arbejde.

Yellow Belt

Et Yellow Belt kursus henvender sig til alle typer af medarbejdere i virksomheder som gerne vil lære nogle af de praktiske principper ved arbejdet med Six Sigma. Yellow Belt kurset kræver derfor ingen kendskab til projektledelse eller til Lean principperne. Disse kurser afholdes typisk som firmakurser, hvor underviseren kommer ud og underviser en udvalgt gruppe af medarbejdere i din virksomhed. 

Lean Six Sigma kurser

Lean og Six Sigma fokuserer på hver deres område, og supplerer derfor hinanden rigtigt godt. Hvor Lean ser på at strømline processer og fjerne værdiløse aktiviteter, ser Six Sigma i højere grad på kundens behov samt på at fjerne eller styre variationen, og skabe stabile processer.

Du kan få en lean 6 Sigma certificering. Lean Six Sigma kombinerer filosofierne bag Six Sigma og Lean. Således har Lean 6 Sigma både fokus på minimering af spild, uønsket procesvariation, dårlige arbejdsforhold og manglende motivation. Her kan du læse mere om Lean Six Sigma.

Vi har samlet en bred vifte af kurser om procesoptimering, proceskontrol og ledelse med Six Sigma.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier