Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Sexologiuddannelser med mulighed for autorisation

På Sexologisk Institut kan du vælge mellem uddannelserne Sexologisk Counselling og Affektfokuseret Par- og Sexterapi.

Sexologisk counselling er en 3-årig deltidsuddannelse, der kvalificerer dig til at arbejde med rådgivning i forbindelse med sexologiske problemer og fremme af seksuel sundhed. Den består af 14 moduler, som du kan tage som enkeltstående kurser, hvis du ikke er interesseret i at gennemføre en hel sexologisk uddannelse. 

Affektfokuseret Par- og Sexterapi er en evalueret og godkendt psykoterapeutuddannelse. Den tager fire år på deltid og er tilrettelagt, så du kan gennemføre den sideløbende med et arbejde. Som psykoterapeut inde for affektfokuseret par- og sexterapi kan du arbejde med par og enkeltindividers psykologiske, relationelle og sexologiske problemer på et nuanceret niveau.

Begge uddannelser opfylder NACS-kriterierne (Nordic Association for Clinical Sexology) til sexologiuddannelser. Det betyder, at du har mulighed for at søge om autorisation. En autorisation fra NACS er en anerkendelse af, at du har gennemført en uddannelse af høj faglig kvalitet.

Sexologi og affektfokuseret metode

Som det eneste sted i Danmark bliver du på Sexologisk Institut undervist i affektfokuseret sexologisk behandlingsmetode. Metoden er udviklet af indehaverne af Sexologisk Institut og er et paradigmeskift inden for sexologisk behandling.

Affektfokuseret sexologisk behandling er en ny metode, der adskiller sig væsentligt fra traditionel sexterapi. Metoden inddrager teori og metoder fra affektfokuseret dynamisk terapi. I affektfokuseret terapi arbejdes der med blandede følelser, som medfører angst og forsvarsmekanismer. Dette er hensigtsmæssigt, når man arbejder med klienter og par, som har seksuelle problemer.

Seksuelle vanskeligheder opstår når personen har blandede eller konfliktfyldte følelser for sin partner, det medfører angst. I kølvandet på angsten opstår der seksuelle problemer. Seksuelle problemer forstås derfor som personens forsvarsmekanismer. Det betyder, at metoden har fokus på den enkeltes indre følelsesmæssige konflikter og på, hvordan disse indre konflikter har udviklet sig. 

Banebrydende sexologisk og parterapeutisk behandlingsmetode

På Sexologisk Institut arbejder vi på at styrke sexologien som fag ved at:

  • Forske i relevante emner inden for parterapi og sexologi
  • Udbyde uddannelser i affektfokuseret sexologisk behandling og affektfokuseret par- og sexterapi
  • Afholde kurser og workshops
  • Tilbyde supervision til fagfolk, der arbejder med affektfokuseret sexologisk behandling, eller som ønsker at gøre det

Hvem kan deltage i kurser og uddannelser på Sexologisk Institut?

For at deltage i uddannelser på Sexologisk Institut skal du have en mellemlang eller lang uddannelse inden for psykologi, pædagogik eller det sundhedsfaglige område.

Det kan fx være, at du er psykolog, lærer, læge, sygeplejerske, socialrådgiver, pædagog, ergo- eller fysioterapeut med behov eller interesse for at videreudvikle dine kompetencer inden for sexologien.


Vis alle uddannelser afholdt hos Sexologisk Institut

Uddannelser

Åben uddannelse
Psykologi og terapi Længde Pris By Gennemsnit
Psykoterapeutuddannelsen affektfokuseret par- og sexterapi 182.000 DKK Sorø
Sexologisk Counselling 109.500 DKK Sorø

Vis alle

Video

Kontakt mig

Udfyld dine kontaktdetaljer hvis du vil i kontakt med Sexologisk Institut og høre mere om deres uddannelser.

Kontakt

Sexologisk Institut

Storgade 34B
4180 Sorø

Telefon: 42 44 47 58
sexologiskinstitut.dk

Få information

Udfyld formularen for mere information om Sexologisk Institut

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer

Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.