Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Let automatiseringen med PowerShell

Med et kursus i PowerShell bliver du i stand til at stå for automatiseringen af administrative opgaver og funktioner. På kurset lærer du at arbejde med scripts herunder core scripting, writing controller scripts og håndteringen af fejl i scripts.

På et kursus lærer du højst sandsynligt også at arbejde med Windows PowerShell Workflow, REST API og XML, JSON-formaterede datafiler, nye administrationsværktøjer som f.eks. Desired State Configuration (DSC) og Just Enough (JEA) til konfigurering og sikring af servere.

PowerShell er fremtiden

Rigtig mange af Microsofts’ superusers siger samstemmende, at det ikke er et spørgsmål om man bruger Powershell, men et spørgsmål om hvornår. Lad os derfor lige undersøge denne kommandolinjegrænseflade lidt nærmere:

Idéen bag Microsoft Powershell er at have et samlet værktøj til at automatisere og administrere Microsoft operativsystemer og serverapplikationer som f.eks:

  • Windows: Windows 10, Windows Server 2016
  • BackFffice: Exchange server, SQL Server, Sharepoint, Lync Server, System Center
  • Alle fremtidige Microsoft-opretativsystemer og BackOffice-teknologier
  • 3.parts-produkter som f.eks. VMware, Citrix, Cisco

Fordelene ved PowerShell

Det er ganske nemt at komme til at automatisere ved hjælp af PowerShell, da denne har en meget mere enkel og intuitiv syntaks. Samtidig PowerShell designet efter genkendelighed og konsistens, hvorfor kendte tilgange kan bruges i andre lignende sammenhænge, når blot denne genkendes. Dette gælder blandt andet filsystemer, certifikater og registry, der alle er eksempler på hierarkiske strukturer.

PowerShell giver dig adgang til rigtig mange af Windows facetter såsom registry, filsystemet, services, processer, håndtering af roller og features med mere. Dette sker via CmdLets, som understøtter de fleste administrative opgaver. I Windows Server 2016 er der eksempelvis mere end 2000 CmdLets.

Det kan PowerShell anvendes til

  • At indsamle informationer på tværs af servere og klienter i et Microsoft-miljø
  • At distribuere load af dataindsamling
  • Powershell automatiseres vi schedulering
  • At effektivisere masseoprettelser -ændringer/-sletninger
  • At genbruge PowerShell-scripts og køre dem igen og igen

Hvem kan tage et kursus i PowerShell

For at få værdi med fra et kursus i Powershell er det en forudsætning, at du arbejder professionelt med IT og har kendskab til Windows Server og WIndows Client Administration.

Udover dette kan det forekomme, at den enkelte kursusudbyder opstiller yderligere krav til kompetencer i forhold til et specifikt kurus.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen